Γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια αλλά δίνει μαθήματα ζωής

Η γενναία ιστορία της Aboli Jarit, ενός 19χρονου κοριτσιού που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και μοιάζει με πεντάχρονο.
Γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια αλλά δίνει μαθήματα ζωής
Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιον να εύχεται αιώνια νιότη. Τα γηρατειά είναι μια περίοδος ζωής που στενοχωρεί πολλούς ανθρώπους, αλλά στην περίπτωση της Aboli Jarit, μιας γυναίκας από το Nagpur της Ινδίας, συμβαίνει το αντίθετο.

Όταν γεννήθηκε, η Jarit διαγνώστηκε με μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται ραχίτιδα ή οστεομαλακία των νεφρών, η οποία προκαλεί οστική παραμόρφωση και ανεπάρκεια στη λειτουργία των νεφρών. Για το λόγο αυτό, η γυναίκα μοιάζει με πεντάχρονο κορίτσι, αφού το ύψος της δεν ξεπερνά το ένα μέτρο, αλλά στην πραγματικότητα είναι 19 ετών.

Εκτός από την εμφάνισή της, η κατάστασή της εμποδίζει ή δυσκολεύει πολλές πτυχές της καθημερινής της ζωής, όπως το περπάτημα, το να λείπει από το σπίτι ή ακόμα και να πηγαίνει στην τουαλέτα.

Όπως είπε η ίδια σε συνέντευξή της στο JamPress, η ασθένειά της την έκανε να γεννηθεί χωρίς κύστη, οπότε πρέπει να φοράει πάνα όλη την ώρα, αφού δεν μπορεί να νιώσει πότε πρέπει να πάει στην τουαλέτα.

Επιπλέον, η νεαρή έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αποτρέψει τη συσσώρευση ούρων στο σώμα της: οι γιατροί έκαναν μια μικρή τρύπα στο ισχίο της.

Οι γιατροί της λένε ότι η πάθησή της δεν έχει θεραπεία και ότι πρέπει να μάθει να ζει με αυτήν. Ωστόσο, είναι αρκετά ενθαρρυντικό ότι κατάφερε να επιβιώσει, καθώς πολύ λίγοι άνθρωποι με αυτή την ασθένεια τα καταφέρνουν.

Σύμφωνα με την Jarit, η ζωή της ήταν δύσκολη όχι μόνο λόγω των σωματικών επιπλοκών, αλλά και λόγω των αρνητικών σχολίων που έλαβε στα κοινωνικά δίκτυα για την εμφάνισή της. Ωστόσο, η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν θα επηρεαστεί από την κριτική του κόσμου, αφού το μεγαλύτερο όνειρό της είναι να γίνει διάσημη τραγουδίστρια και, «αν θέλεις να γίνεις, πρέπει να μάθεις να ζεις με την κριτική, όσο αδίστακτη κι αν είναι».

Όπως αφηγείται η Jarit, όταν ήταν παιδί λαχταρούσε να γίνει χορεύτρια και τραγουδίστρια. Τώρα, στα 19 της, στόχος της είναι να γίνει διάσημη, γι' αυτό και συμμετείχε σε σόου ταλέντων όπως το indian idol, όπου δεν τα πήγε και άσχημα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v