135 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε αυτή η Mercedes!

Μια Mercedes-Benz του 1955, μία από τις δύο του είδους της, δημοπρατήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ.
135 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε αυτή η Mercedes!

Αν είχες τα λεφτά πόσα θα έδινες για να πάρεις το αυτοκίνητο των ονείρων σου; Όσα και να έδινες, δεν θα πιστέψεις πόσο πουλήθηκε μια Mercedes του 1955, στις αρχές Μαΐου.

Το σπάνιο μοντέλο, άλλαξε χέρια έναντι 135 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία από τον Οίκο Sotheby’s.

Η Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut πουλήθηκε σε ιδιώτη συλλέκτη, φτάνοντας σχεδόν το τριπλάσιο της προηγούμενης τιμής ρεκόρ για ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε οριστεί το 2018 από μια Ferrari 250 GTO του 1962 που πέρασε σε άλλα χέρια, για 48 εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου στο Μουσείο MercedesBenz στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, με την υψηλή τιμή του οχήματος να το τοποθετεί στα 10 πιο πολύτιμα αντικείμενα που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία σε οποιαδήποτε κατηγορία συλλογής.



Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υψηλότερο τίμημα που καταβλήθηκε ποτέ για έργο τέχνης σε δημοπρασία, αφορά τον πίνακα «Salvator Mundi» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τον Νοέμβριο του 2017, το οποίο πουλήθηκε έναντι 450,3 εκατομμυρίων ευρώ από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v