Ανασύρθηκε η σορός του Αντώνη Συκάρη από τα Ιμαλάια

Ένα μήνα μετά από τον τραγικό χαμό του στα Ιμαλάια ανασύρθηκε η σορός του Αντώνη Συκάρη κι αναμένεται η αερομεταφορά της στο Νεπάλ.
Ανασύρθηκε η σορός του Αντώνη Συκάρη από τα Ιμαλάια
Ο Αντώνης Συκάρης που έχασε τη ζωή του πριν ένα μήνα στα Ιμαλάια υπήρξε ένας από τους πιο ενεργούς και καλύτερους Έλληνες ορειβάτες των τελευταίων χρόνων. Μετά από έναν μήνα επίπονων προσπαθειών της ορειβατικής αποστολής που ήταν υπεύθυνη για την περισυλλογή της σορού του, ολοκληρώθηκε η ανάσυρσή της.

Πλέον απομένει η αερομεταφορά της στο Νεπάλ κι έπειτα η διαδικασία επαναπατρισμού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρη την ανάρτηση που γράφτηκε στην επίσημη σελίδα του ορειβάτη στο Facebook, σχετικά με το γεγονός:

«Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri. Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σορού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v