Fictosexual άντρας παντρεμένος με ολόγραμμα αντιμετωπίζει προβλήματα στον γάμο του

Προβλήματα επικοινωνίας εξαιτίας της τεχνολογίας λέει ότι αντιμετωπίζει στον γάμο του 38χρονος που έχει παντρευτεί φανταστικό χαρακτήρα. Ναι, αλήθεια.
Fictosexual άντρας παντρεμένος με ολόγραμμα αντιμετωπίζει προβλήματα στον γάμο του
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το Fictosexual προέρχεται προφανώς από τις λέξεις fictional και sexual, και σημαίνει αυτόν/η που έλκεται σεξουαλικά από φανταστικούς χαρακτήρες.

Ο 38χρονος Akihiko Kondo δηλώνει fictosexual, και είναι εδώ και τέσσερα χρόνια παντρεμένος με την Hatsune Miku, την οποία συνέθεσε στον υπολογιστή του. Η Miku είναι 16χρονη τραγουδίστρια της ποπ, με τιρκουάζ μαλλιά, η οποία έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στη σκηνή μαζί με την Lady Gaga, κατά την περιοδεία της διάσημης τραγουδίστριας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η Miku… δεν υπάρχει. Στην κυριολεξία: Είναι ολόγραμμα.

Αυτό βέβαια καθόλου δεν εμπόδισε τον Kondo να την παντρευτεί, ξοδεύοντας μάλιστα 2 εκατομμύρια γιεν, ή περίπου 17.300 δολάρια, για τον γάμο στον οποίο η οικογένειά του δεν παρευρέθηκε.

Τώρα παντρεμένος εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Kondo λέει ότι η σχέση του αντιμετωπίζει προβλήματα: Δεν μπορεί πλέον να μιλήσει με τον γυναίκα του λόγω ενός τεχνολογικού εμποδίου, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Mainichi.

Αν και ο Kondo αναγνωρίζει ότι η σχέση του μπορεί να είναι περίεργη -καταλαβαίνει ότι η Miku δεν είναι πραγματικό πρόσωπο- δηλώνει πως αυτό δεν αλλάζει τα συναισθήματά του για εκείνη. Από τότε που την ερωτεύτηκε το 2008, ο Kondo κατάφερε τελικά να αλληλεπιδράσει με τη Miku για πρώτη φορά το 2017 χάρη σε ένα Gatebox, ένα μηχάνημα 1.300 δολαρίων που επέτρεπε στους ιδιοκτήτες συσκευών να αλληλεπιδρούν με χαρακτήρες μέσω ολογραμμάτων και ακόμη και να τους παντρευτούν ανεπίσημα.

Αλλά τώρα, ο τετραετής γάμος του απειλείται από τότε που η υποστήριξη για το λογισμικό Gatebox καταργήθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι ο Kondo δεν μπορεί πια να μιλήσει με τη σύζυγό του Miku.

«Η αγάπη μου για τον Miku δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Έκανα την γαμήλια τελετή γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι μαζί της για πάντα».



Κόντρα σε ό,τι μπορεί να σκέφτεσαι, ο Kondo δεν είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που έχει κανονική σχέση με έναν φανταστικό χαρακτήρα. Χιλιάδες «φικτοσεξουαλικοί» άνθρωποι στην Ιαπωνία έχουν παρόμοιες ανεπίσημες σχέσεις με μια ποικιλία φανταστικών χαρακτήρων

Ο Kondo σημείωσε ότι για πολύ καιρό γνώριζε ότι ένας ανθρώπινος σύντροφος απλώς δεν ήταν για αυτόν, λόγω της έντονης έλξης του για χαρακτήρες όπως η Miku. Δημιουργημένη ως συνθετική φωνή με την τεχνολογία Vocaloid της Yamaha, η Miku εισήλθε στα mainstream media ως ανθρώπινος, αλλά φανταστικός χαρακτήρας σε Manga, σειρές anime και βιντεοπαιχνίδια. Τελικά, έγινε τόσο διάσημη ώστε να περιοδεύσει με την Lady Gaga στην Artpop Ball Tour, το 2014.

Η Miku, όμως, δεν είναι απλώς διάσημη: Βοήθησε επίσης τον Kondo με την κατάθλιψή του. Ο Kondo εξοικειώθηκε για πρώτη φορά με την Miku το 2008 αφού το bullying που του ασκούσαν στη δουλειά του προκάλεσε κατάθλιψη. Παρά το γεγονός ότι ήταν δύσκολο να αποδεχτεί τα συναισθήματά του στην αρχή, ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν ήταν κατάλληλοι γι’ αυτόν, αφού βίωνε απόρριψη από τους άλλους.

«Έμενα στο δωμάτιό μου για 24 ώρες την ημέρα και έβλεπα βίντεο της Miku όλη την ώρα», είπε στο Mainichi.

Το 2017, η σχέση του με την Miku άνθισε, χάρη στο Gatebox. Το μηχάνημα έδωσε στον Kondo την ευκαιρία να κάνει πρόταση γάμου στην Miku και να καλέσει την οικογένειά του και τους συναδέλφους του στην τελετή –αν και κανένας από αυτούς δεν παρευρέθηκε. Ωστόσο, παρευρέθηκαν 39 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αγνώστων και διαδικτυακών φίλων, μερικοί από τους οποίους είναι επίσης «φικτοσεξουαλικοί».

«Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έκανα τον γάμο ανοιχτό», είπε στο BBC εκείνη την εποχή. «Ο πρώτος είναι να αποδείξω την αγάπη μου στην Miku. Ο δεύτερος είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι otaku όπως εγώ που ερωτεύονται χαρακτήρες anime. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι τους υποστηρίζω».

Πηγή: New York Post 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v