Μια σπάνια «ομίχλη» στα Χανιά - εντυπωσιακό φαινόμενο

Η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στον αέρα και την θάλασσα δημιούργησε τα παράξενα λευκά συννεφάκια που τύλιξαν σήμερα τα Χανιά.
Μια σπάνια «ομίχλη» στα Χανιά - εντυπωσιακό φαινόμενο
Ένα λευκό, παχύ σύννεφο που έμοιαζε με ομίχλη τύλιξε τα Χανιά νωρίς σήμερα το πρωί, καθώς ασυνήθιστα θερμός και υγρός αέρας ήρθε σε επαφή με την ακόμα ψυχρή θάλασσα δημιουργώντας το εντυπωσιακό, σπάνιο φαινόμενο της ομίχλης μεταφοράς.

Η ασυνήθιστη αυτή «ομίχλη» εμφανίστηκε στον κόλπο της Κισσάμου, αλλά και στην πόλη των Χανίων, έχοντας δημιουργηθεί από την αιφνίδια διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στον αέρα και την επιφάνεια της θάλασσας.

Όπως διαβάζουμε στο Flashnews.gr, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, όταν ο θερμός και υγρός αέρας έρχεται σε επαφή με την παγωμένη θάλασσα κοντά στην ακτή, η θερμοκρασία του πέφτει απότομα με αποτέλεσμα να υγροποιηθούν οι υδρατμοί και να σχηματίζουν ομίχλη. Η ομίχλη αυτή ονομάζεται «ομίχλη οριζόντιας μεταφοράς» επειδή οι υδρατμοί μετακινούνται οριζόντια από τη θάλασσα στη στεριά. Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται στην Ελλάδα ελάχιστες φορές.









Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v