Σε πλειστηριασμό βγαίνει μικρό νησί του Ιονίου

Ένα ιδιωτικό νησί του Ιονίου βγαίνει στο σφυρί, με τον πλειστηριασμό να έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου.
Σε πλειστηριασμό βγαίνει μικρό νησί του Ιονίου
Μετά από αρκετές απόπειρες πώλησης που δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος, η νησίδα «Μάκρη» θα βγει όπως όλα δείχνουν σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του moneyreview.gr, το συνολικής έκτασης 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου νησάκι, έχει αξιοποιήσιμη επιφάνεια περί τα 881 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί ακίνητο του χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια Amoeba της τράπεζας Πειραιώς.

Πριν κατασχεθεί, ανήκε στην τουριστική εταιρεία Argo, και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Εχινάδων μετά τον Πεταλά, την Οξειά, την Δρακονέρα και το Προβάτι και φιλοξενεί τα ερειπωμένα απομεινάρια ενός ξωκλησιού, μίας στέρνας και ενός μικρού σπιτιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και μοιάζει ελκυστικό ως περιουσιακό στοιχείο παραμένει αμφίβολο εάν θα μπορέσει να αλλάξει χέρια στον πλειστηριασμό του Ιουλίου.

Ως μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου «Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού», η Μάκρη είναι ενταγμένη στο Δίκτυο «Natura 2000» και αποτελεί δασική έκταση, άρα διέπεται από αυστηρούς περιορισμούς οι οποίοι προβλέπουν μόνο τη δημιουργία ήπιων χρήσεων και περιορισμένου όγκου κατασκευών.

Επομένως, ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να προσβλέπει στην πιθανή τροποποίηση των όρων και περιορισμών δόμησης για το ευρύτερο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων, προκειμένου να είναι δυνατή η τουριστική αξιοποίηση του νησιού.

Επίσης, το ακίνητο φέρει σειρά υποθηκών, προσημειώσεων και κατασχέσεων, αλλά και διάταξη του Προέδρου Της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης περί απαγόρευσης εκποίησης ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβασης του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v