Χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη

Η ελληνικής καταγωγής Γκαμπριέλα Παπαδάκη και ο Γκιγιόμ Σιζερόν έγραψαν ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνο.
Χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ για την Γκαμπριέλα Παπαδάκη
Ιστορία έγραψαν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνο η ελληνικής καταγωγής πατινέζ Γκαμπριέλα Παπαδάκη με τον Γκιγιόμ Σιζερόν, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ τη βαθμολογία-ρεκόρ των 226,98 πόντων.

Οι δυο τους είχαν πάρει το αργυρό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στη Νότια Κορέα, το 2018, ενώ η 26χρονη Γκαμπριέλα έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (το 2015, το 2016, το 2018 και το 2019).

Το χρυσό μετάλλιο ήταν το μόνο που έλειπε μέχρι τώρα από την τροπαιοθήκη των Παπαδάκη-Σιζερόν, οι οποίοι δικαίως θεωρούνται από τα κορυφαία δίδυμα στην Ιστορία του αγωνίσματος.

Το ζευγάρι από την Γαλλία εκτέλεσε άπταιστα το πρόγραμμα του υπό τον ήχο της «Ελεγείας» του Γκαμπριέλ Φορέ, που παίζεται σε τσέλο και πιάνο. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βικτόρια Σινίτσινα και Νικίτα Κατσαλάποφ από την Ρωσία (με 220,51 βαθμούς) και το χάλκινο οι Μάντισον Χάμπελ και Ζάκαρι Ντόνοχιου από τις ΗΠΑ (με 218,02 βαθμούς).

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη γεννήθηκε στη Γαλλία στις 10 Μαΐου 1995. Ο πατέρας της, Εμμανουήλ, είναι από τον Κορυδαλλό με ρίζες στην Κρήτη, και η μητέρα της, Κάθριν, Γαλλίδα προπονήτρια πατινάζ. Με την ίδια ως προπονήτρια ξεκίνησε τα μαθήματά της η 9χρονη τότε Γκαμπριέλα, πάντα ως ζευγάρι με τον Γκιγιόμ Σιζερόν. Το 2015, το ζευγάρι κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα. Η Γκαμπριέλα ζει από το 2014 μόνιμα στο Κεμπέκ του Καναδά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik News 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v