Πάπας Φραγκίσκος: Στηρίξτε τα παιδιά σας αν είναι γκέι

Μαθήματα ανθρωπιάς, που δυστυχώς δεν είναι αυτονόητα για τον θεσμό του οποίου ηγείται, παραδίδει για μία ακόμα φορά ο πάπας Φραγκίσκος.
Πάπας Φραγκίσκος: Στηρίξτε τα παιδιά σας αν είναι γκέι
Σε μια ακόμα ομιλία-έκπληξη, από εκείνες που μας θυμίζουν ξανά και ξανά ότι ο Φραγκίσκος απέχει έτη φωτός από κάθε πάπα που είχαμε συνηθίσει, ο ποντίφικας έθιξε το θέμα των ομοφυλόφιλων παιδιών παροτρύνοντας τους χριστιανούς γονείς τους να μην τα αποδοκιμάζουν, αλλά να τους παρέχουν στήριξη.

Στην ομιλία του, ο Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σε πιστούς, έθιξε τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γονείς μεγαλώνοντας τα παιδιά τους, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σκέφτομαι τους γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, τους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό».

«Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πάπας Φραγκίσκος είχε πρόσφατα ταχθεί υπέρ του σύμφωνου συμβίωσης των γκέι ζευγαριών, λέγοντας ότι παρ’ όλο που η εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχτεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, μπορεί να υποστηρίξει τα ίσα δικαιώματα σε ζητήματα όπως η σύνταξη, η υγειονομική περίθαλψη και τα κληρονομικά για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως τα εξασφαλίζει το σύμφωνο συμβίωσης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v