Χωρίς διόδια ως τις 30 Ιανουαρίου η Αττική Οδός

Ανοιχτή είναι και πάλι η Αττική Οδός, μετά το φιάσκο με τον αποκλεισμό χιλιάδων οδηγών, οι οποίοι κινούνται νομικά εναντίον της εταιρείας.
Χωρίς διόδια ως τις 30 Ιανουαρίου η Αττική Οδός
Μετά τον απίστευτο εφιάλτη που έζησαν χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι για ώρες στην Αττική Οδό, ο δρόμος ξανάνοιξε, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 8.00 το πρωί. Η διέλευση μέχρι και την Κυριακή 30/1 θα πραγματοποιείται δωρεάν, χωρίς την καταβολή διοδίων, μέχρι και ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα. Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00».

Μηνύσεις ετοιμάζουν οι αποκλεισμένοι της Αττικής Οδού

«Ποσά που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 100.000 ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ότι μπορούν να διεκδικήσουν οι οδηγοί που αποκλείστηκαν στην Αττική Οδό, αν στραφούν κατά της εταιρείας για ψυχική οδύνη.

Εξάλλου, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση πολλών εγκλωβισμένων που θα κινηθούν νομικά κατά της εταιρείας, δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ότι «ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευθύνη της εταιρείας που λειτουργεί και συντηρεί την Αττική οδό είναι αναλλοίωτη και σε καμία περίπτωση δεν εξαντλείται στο ποσό των 2000 €. Η πρόταση του κυρίου πρωθυπουργού για μια οριζόντια αποζημίωση των εγκλωβισμένων στην Αττική οδό αποτελεί –στο βαθμό που τηρηθεί από την ιδιωτική εταιρεία– ένδειξη καλών προθέσεων και μερικής παραδοχής της ευθύνης της».

«Οι εγκληματικές όμως πράξεις και παραλείψεις των υπαιτίων της άνευ προηγούμενου μαζικής παγίδευσης ανθρώπων σε συνθήκες ψύχους πρέπει να αποκωδικοποιηθούν ώστε αφενός να αποδοθούν ευθύνες ποινικές και αφετέρου να αναζητηθεί αποζημίωση από κάθε έναν συμπολίτη μας» πρόσθεσε ο κ. Μαρακάκης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v