Μπιλ Γκέιτς: Θα έρθουν χειρότερες πανδημίες από αυτή του κορωνοϊού

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ προειδοποιεί πως η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει και χειρότερες πανδημίες. Βοήθειά μας.
Μπιλ Γκέιτς: Θα έρθουν χειρότερες πανδημίες από αυτή του κορωνοϊού
Αφού πήραμε, και παίρνουμε, μια γεύση για το τι εστί πανδημία, ο… μετρ των προβλέψεων Μπιλ Γκειτς, προειδοποιεί ότι μπορεί να έρθουν και χειρότερα.

Καλεί μάλιστα τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν με δισεκατομμύρια δολάρια στην προετοιμασία για το επόμενο πανδημικό κύμα, αφού ο κόσμος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν ιό που θα προκαλεί πολύ πιο σοβαρή νόσηση και περισσότερους θανάτους συγκριτικά με εκείνους από τις παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα.

Και για να δείξει έμπρακτα το πόσο πιστεύει σε αυτό, μέσω του Ιδρύματός του προσέφερε 300 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI), έναν από τους βασικούς εταίρους του μηχανισμού Covax που εξασφαλίζει στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19.

Στόχος του Συνασπισμού, είναι να μαζέψει περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια, έτσι ώστε να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου σε μόλις 100 ημέρες.

«Μιλάμε για δαπάνες δισεκατομμυρίων (δολαρίων) προκειμένου να σώσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια ζωές και να γλιτώσουμε τρισεκατομμύρια από οικονομικές ζημιές», σχολιάζει σχετικά ο ίδιος, ενώ προσθέτει πως πολλές από τις καινοτομίες αυτές θα είναι χρήσιμες στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων υγείας στον κόσμο, όπως η ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον HIV και η βελτίωση των εμβολίων για τη φυματίωση και την ελονοσία.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v