Η φαρμακευτική του Τζόκοβιτς προσπαθεί να θεραπεύσει τον κορωνοϊό με... ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες

Κοίτα τώρα, όταν λέμε πως ο Τζόκοβιτς αγόρασε φαρμακευτική που θα θεραπεύσει τον κορωνοϊό, μην βιαστείς να βάλεις φωτιά να κάψεις τις μάσκες σου.
Η φαρμακευτική του Τζόκοβιτς προσπαθεί να θεραπεύσει τον κορωνοϊό με... ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες
Θυμάσαι χτες που λέγαμε πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγόρασε με τη σύζυγό του Γιελένα το 80% φαρμακευτικής εταιρείας στη Δανία, που αναπτύσσει θεραπεία για τον κορωνοϊό; Ε, μάντεψε τι θεραπεία είναι αυτή.

Όπως διαβάζουμε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Guardian, πρόκειται για εταιρεία «βιοτεχνολογίας», η οποία αναπτύσσει θεραπεία του κορωνοϊού με «συχνότητες», κάτι που έχει αρκετές ομοιότητες με τις βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής.

Συγκεκριμένα, η QuantBioRes λέει στην ιστοσελίδα της ότι σχεδιάζει θεραπείες για ιογενείς ασθένειες και ανθεκτικά βακτήρια μέσω της «πρόβλεψης της ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας» που μπορεί να επηρεάσει τη δραστηριότητα ενός ιού.

«Στην QuantBioRes, δουλεύουμε επάνω στη χρήση ενός μοναδικού και καινοτόμου Μοντέλου Αναγνώρισης Συντονισμού, ενός βιοφυσικού μοντέλου το οποίο βασίζεται στη διαπίστωση ότι ορισμένες περιοδικότητες/συχνότητες εντός της κατανομής των ενεργειών των ελεύθερων ηλεκτρονίων κατά μήκος της πρωτεΐνης είναι κρίσιμες για τη βιολογική λειτουργία της πρωτεΐνης και την αλληλεπίδραση με πρωτεϊνικούς υποδοχείς και άλλους στόχους», αναφέρει ο ιστότοπος, επικαλούμενος και μια φράση του Νίκολα Τέσλα, που λέει πως «αν θέλετε να κατανοήσετε το σύμπαν, σκεφτείτε την ενέργεια, τη συχνότητα και τη δόνηση».

Ο Δρ Darren Saunders, βιοϊατρικός επιστήμονας από την Αυστραλία, εξηγεί στον Guardian ότι η προσέγγιση που περιγράφεται στον ιστότοπο QuantBioRes θυμίζει την ομοιοπαθητική, μια εναλλακτική και αναπόδεικτη θεραπεία που ισχυρίζεται ότι οι ουσίες που προκαλούν ασθένειες μπορούν, σε ελάχιστες δόσεις, να θεραπεύσουν άτομα που δεν είναι καλά.

Οι ομοιοπαθητικοί ισχυρίζονται ότι με την αραίωση αυτών των ουσιών σε νερό ή αλκοόλ, το μείγμα που προκύπτει διατηρεί ένα «αποτύπωμα» της «συχνότητας» της αρχικής ουσίας που πυροδοτεί θεραπευτική απόκριση στο σώμα προκαλώντας ενεργειακή μετατόπιση.

Ο Σόντερς λέει ότι κατά τη γνώμη του είναι προβληματικό το να αυτοαποκαλείται η QuantBioRes εταιρεία βιοτεχνολογίας. «Η “καινοτόμος τεχνολογία” που περιγράφουν στον ιστότοπό τους δεν αντιστοιχεί στη σύγχρονη γνώση για το πώς λειτουργεί η βιοχημεία», είπε ο Σάντερς. «Αν οποιοσδήποτε αθλητής ή άλλοι πιθανοί επενδυτές θέλουν συμβουλές για να μην πετάξουν τα λεφτά τους σε τέτοια πράγματα, οι τιμές μου είναι λογικές» προσθέτει.

Ο ιστότοπος της QuantBioRes λέει ότι η εταιρεία «θα αρχίσει σύντομα να δοκιμάζει διαφορετικές προσεγγίσεις θεραπείας», αλλά το λινκ για να «μάθουμε περισσότερα» δεν φαίνεται να λειτουργεί. Ένα άλλο λινκ, προς μια ανακοίνωση του Ιουλίου του 2020 σύμφωνα με την οποία η QuantBioRes θα δοκίμαζε τους «μηχανισμούς απενεργοποίησης του Covid-19» επίσης δεν πηγαίνει πουθενά.

Ο καθηγητής Peter Collignon, γιατρός μολυσματικών ασθενειών και ειδικός στη μικροβιακή αντοχή, είπε ότι το site της QuantBioRes χρησιμοποίησε «φανταχτερούς όρους» χωρίς να παρέχει κανένα στοιχείο επιτυχίας των μεθόδων που προωθούσε. «Δεν έχουν δώσει τίποτα σχετικά με τα δεδομένα», είπε. «Οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς νέα μόρια, αλλά ο ιστότοπος περιγράφει έναν τρόπο εύρεσης ενός νέου μορίου χωρίς να παρέχει καμία απόδειξη επιτυχίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της QuantBioRes, Ivan Loncarevic, αρνείται ότι οι μέθοδοι που αναπτύσσει η εταιρεία του έχουν σχέση με την ομοιοπαθητική και υπερασπίζεται την απουσία δεδομένων στον ιστότοπο της εταιρείας: «Αυτό που κάνουμε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ομοιοπαθητική», λέει συγκεκριμένα. «Η θεωρία πίσω από την ομοιοπαθητική είναι ότι μπορείτε να μεταφέρετε πληροφορίες από μια χημική ουσία σε μια άλλη ουσία, όπως το νερό. Αυτό που κάνουμε είναι να αναπτύξουμε πεπτίδια με συγκεκριμένη λειτουργικότητα. Αυτή είναι καθαρή, κλασική επιστήμη.

»Φυσικά δεν βάζουμε τα δεδομένα μας στον ιστότοπό μας για να τα δει κάθε ηλίθιος. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό που θα συγκεντρώσει όλες τις κλινικές δοκιμές μας».

Όταν ρωτήθηκε πότε θα δημοσιευθεί το άρθρο, ο Λονκάρεβιτς είπε: «Με λίγη τύχη, σε δύο έως τρεις μήνες, μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες».

Ερωτηθείς σχετικά με τη γνώμη του Saunders ότι είναι προβληματικό για την QuantBioRes να αυτοαποκαλείται εταιρεία βιοτεχνολογίας και ότι η «καινοτόμος τεχνολογία» που περιγράφεται στον ιστότοπό της δεν αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της βιοχημείας, ο Loncarevic απάντησε: «Αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε καινοτόμοι», προσθέτοντας πως και άλλοι πρωτοπόροι όπως ο Έλον Μασκ και ο Γαλιλαίος (σημείωση της μεταφράστριας: Ναι, τους έβαλε στην ίδια πρόταση) δέχτηκαν κριτική όταν δημοσιοποίησαν για πρώτη φορά τις απόψεις τους. Σχετικά με τα λινκ που δεν λειτουργούν, είπε πως πρώτη φορά το ακούει, και ότι δεν έγινε επίτηδες.

Πηγή: Guardian 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v