Τι μέτρα για τον κορωνοϊό ισχύουν σε άλλες χώρες;

Ορισμένες χώρες έχουν χαλαρώσει τα μέτρα, κι άλλες με τον φόβο της Όμικρον έχουν αυστηροποιήσει τα ήδη υπάρχοντα.
Τι μέτρα για τον κορωνοϊό ισχύουν σε άλλες χώρες;
Η αλήθεια είναι πως λίγες χώρες ξέρουν τι ακριβώς κάνουν. Κι αν νομίζουν ότι ξέρουν τι κάνουν, θα πρέπει σύντομα να αλλάξουν τις αποφάσεις και τα μέτρα. Με μία μικρή επιφύλαξη, αφού τα μέτρα αλλάζουν διαρκώς, δείτε εδώ τι μέτρα έχουν πάρει πέντε χώρες της Ευρώπης.

Για να σας προλάβουμε, όχι καμία από αυτές τις χώρες δεν έχει απαγορεύσει τη μουσική.

Αγγλία

Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους περισσότερους εσωτερικούς δημόσιους χώρους -- όπως κινηματογράφους και θέατρα.

Επιπλέον, οι χώροι που λειτουργούν με μεγάλο αριθμό ατόμων -- όπως θέατρα, χώροι συναυλιών και νυχτερινά κέντρα -- απαιτούν πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ PCR ή αρνητικού rapid test το οποίο πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 48 ώρες.

Το αφεντικό τρελάθηκε

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ζητά πλέον από τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι και ότι από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου:

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αυτά που δείχνουν αν κάποιος έχει νοσήσει ή έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικά για την είσοδο σε χώρους και εκδηλώσεις

Οι μάσκες δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές σε κανέναν δημόσιο χώρο - αν και θα εξακολουθούν να «προτείνονται» σε ορισμένα μέρη. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν υποχρεωτικές στις δημόσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου του μετρό.

Οι μάσκες προσώπου δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικές στις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου και είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα αφαιρέσει σύντομα τις εθνικές οδηγίες για τη χρήση τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι ήθελε να καταργήσει την υποχρεωτική αυτοαπομόνωση για άτομα που βρέθηκαν θετικά στον Covid.


Σουηδία

Προτείνεται ο περιορισμός του αριθμού συμμετεχόντων σε δημόσιες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας υπέβαλε στις 10 Ιανουαρίου αίτημα στην κυβέρνηση να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε δημόσιες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε 500 άτομα.

Από τις 12 Ιανουαρίου, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας εισήγαγε νέους κανονισμούς για τους χώρους που σερβίρουν φαγητό και ποτό. Αυτές περιλαμβάνουν την ώρα κλεισίματος στις 23:00. Η τελευταία παραγγελία αλκοόλ μπορεί να γίνει στις 22.30. Ο χώρος μπορεί να ανοίξει ξανά στις 05.00.

Όλα τα άτομα που παρευρίσκονται σε εσωτερικές δημόσιες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε χώρο όπου σερβίρονται φαγητό και ποτό πρέπει να κάθονται.

Επιπλέον, υπάρχουν πρόσθετοι κανονισμοί για τα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων που πρέπει να ληφθούν. Αυτά περιλαμβάνουν την παροχή εγκαταστάσεων πλυσίματος χεριών και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποφυγής της εξάπλωσης της μόλυνσης.

Από τις 12 Ιανουαρίου, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να χρησιμοποιούνται σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερους από 50 συμμετέχοντες.


Γερμανία

Στη Γερμανία ισχύουν αυστηροί κανόνες λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων που προκαλούνται από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας συμφώνησαν στα ακόλουθα μέτρα:

Πρόσβαση σε εστιατόρια και καφέ: Αυστηρότεροι κανόνες θα ισχύουν στο μέλλον. Οι εμβολιασμένοι και τα άτομα που έχουν νοσήσει θα πρέπει να παρουσιάζουν καθημερινά αρνητικό τεστ ή να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

 Κανόνες καραντίνας: Τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα και έχουν ήδη κάνει την αναμνηστική δόση δεν χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα. Για τους υπόλοιπους, η καραντίνα θα λήγει μετά από δέκα ημέρες. Ο πρόωρος τερματισμός είναι δυνατός με αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης μετά από επτά ημέρες. Ο στόχος είναι να αποφευχθούν πάρα πολλές απουσίες προσωπικού, ειδικά σε βασικούς τομείς φροντίδας.

 Περιορισμοί επαφών: Οι αυστηροί περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ. Ακόμη και οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει μπορούν να συναντώνται σε ομάδες έως και δέκα ατόμων. 

Εμβολιασμοί: Συζητείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Σημαντικές εκδηλώσεις: Μεγάλες εθνικές διοργανώσεις όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες πραγματοποιούνται επίσης χωρίς θεατές.

Κλαμπ και ντίσκο: Τα κλαμπ και οι ντίσκο που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους παραμένουν κλειστά. Οι χορευτικές εκδηλώσεις απαγορεύονται.

Υποχρεωτικά τεστ: Τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν ακόμα να πηγαίνουν στη δουλειά τους και να χρησιμοποιούν τοπικά τρένα και τρένα μεγάλων αποστάσεων με αρνητικό τεστ το οποίο πρέπει να ενημερώνεται σε καθημερινή βάση.


Ιταλία

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση τοπικών και περιφερειακών μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορείο, μετρό, κ.λπ.) απαιτεί την κατοχή του Super Green Pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης - μόνο για άτομα άνω των 12 ετών). Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας FFP2.

Το φαγητό και το ποτό σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται μόνο σε άτομα με Super Green Pass (μόνο για άτομα άνω των 12 ετών).

Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα χιονοδρομικά και οι αίθουσες συναυλιών είναι ανοιχτά με χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Τα κλαμπ είναι κλειστά

Οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, με μέγιστη χωρητικότητα 50% σε εξωτερικούς χώρους και 35% σε εσωτερικούς χώρους.

Άτομα άνω των 12 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μόνο εάν διαθέτουν Super Green Pass.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας FFP2. 

Για τον εορτασμό γάμων και άλλων πολιτικών ή θρησκευτικών τελετών, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν Super Green Pass (απαιτείται μόνο για άτομα άνω των 12 ετών).

Απαγορεύονται τα πάρτι και οι τελετές που περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις σε ύπαιθρο.


Αυστρία

Ο κανόνας "2-G" (απόδειξη εμβολιασμού/ανάρρωσης) ισχύει επί του παρόντος στην Αυστρία. Οι μάσκες FFP2 είναι υποχρεωτικές στις περισσότερες περιοχές. Για την ασφάλεια των ντόπιων και των επισκεπτών, λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

Για ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέντρα αναψυχής, γυμναστήρια, πολιτιστικά ιδρύματα (κινηματογράφοι, θέατρα κ.λπ.), λιφτ του σκι/τελεφερίκ και υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα (όπως κομμωτήρια) είναι υποχρεωτική η απόδειξη πλήρους εμβολιασμού (2 δόσεις) ή νόσησης – τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαλλάσσονται.

Το πιστοποιητικό ισχύει για 270 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Ωστόσο, αυτό θα συντομευτεί σε 180 ημέρες την 1η Φεβρουαρίου 2022. Μετά από αυτό, απαιτείται αναμνηστική δόση, η οποία ισχύει για 270 ημέρες. Το εμβόλιο 1 δόσης της Johnson & Johnson απαιτεί αναμνηστική δόση από τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Οι μάσκες FFP2 απαιτούνται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων (για τους ορθίους), των ξενοδοχείων και των τελεφερίκ. Όταν δεν είναι δυνατή η κοινωνική απόσταση 2 μέτρων, οι μάσκες FFP2 είναι επίσης υποχρεωτικές σε εξωτερικούς χώρους.

Τα εστιατόρια/καφετέριες/πανδοχεία κλείνουν στις 10 μ.μ.

Τα μπαρ και τα κλαμπ παραμένουν κλειστά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v