Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την 4η δόση

Από την Πέμπτη 20/1 όσα άτομα ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκαταστελμένων, θα μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα για να κλείσουν το 4ο ραντεβού τους.
Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την 4η δόση
Από σήμερα 20/1 θα μπορούν να κανονίζουν το ραντεβού τους για την 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, οι πολίτες που ανήκουν στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων. Η 4η δόση θα χορηγείται 3 μήνες μετά την αναμνηστική δόση (3η δόση) και θα γίνεται με τα εμβόλιο mRNA, δηλαδή είτε Pfizer, είτε Moderna. Με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων, στοχεύει στη «θωράκιση» αυτών των ατόμων.

Στην ομάδα των ανοσοκαταστελμένων ανήκουν άτομα με μεταμόσχευση, σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτονεακή κάθαρση, καρκίνος υπό αγωγή, καρκίνος συμπαγούς οργάνου, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία και άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v