Η κάνναβη ίσως βελτιώνει τους οργασμούς

Οι συμμετέχοντες που έκαναν μόνο χρήση κάνναβης ανέφεραν καλύτερους οργασμούς σε σχέση με αυτούς που δεν έκαναν καμία χρήση ή έπιναν μόνο αλκοόλ.
Η κάνναβη ίσως βελτιώνει τους οργασμούς
Σε μια νέα ισπανική έρευνα εξετάστηκαν άτομα που έκαναν χρήση κάνναβης ή αλκοόλ ή κανενός από τα δύο, με στόχο να εξακριβωθεί αν επηρεάζεται η σεξουαλική τους ζωή.

Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Αλμερία και είχε ως δείγμα 274 νέους Ισπανούς από 18 έως 30 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη έρευνα που διαπιστώνει ότι η κάνναβη μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου.

 Άλλη μελέτη έχει δείξει ότι η κάνναβη πριν από το σεξ βοήθησε ορισμένους queer άνδρες να αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι και πιο συναισθηματικά παρόντες κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ μια άλλη είχε καταλήξει στο ότι η κάνναβη θα μπορούσε να κάνει τον οργασμό μιας γυναίκας πιο έντονο.

Στην έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμερία συμμετείχαν 89 άνδρες και 185 γυναίκες οι οποίοι είτε έκαναν χρήση κάνναβης, είτε αλκοόλ είτε ήταν νηφάλιοι. Άτομα που χρησιμοποιούσαν άλλα φάρμακα ή είχαν υποκείμενες παθήσεις όπως η κατάθλιψη και ο διαβήτης αποκλείστηκαν από τη μελέτη. Εξέτασαν καθέναν από τους 274 συμμετέχοντες ανάλογα με την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το επίπεδο εκπαίδευσης, την κατανάλωση κάνναβης και αλκοόλ καθώς και τη σεξουαλική τους λειτουργία.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που έκαναν χρήση κάνναβης τακτικά είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν καλύτερη σεξουαλική εμπειρία συγκριτικά με εκείνους που δεν έκαναν καθόλου χρήση. Όταν οι ερευνητές χώρισαν τη σεξουαλική λειτουργία σε υποκείμενες κατηγορίες όπως η επιθυμία για σεξ, η σωματική σεξουαλική διέγερση και ο οργασμός, βρήκαν ότι οι χρήστες κάνναβης ανέφεραν περισσότερη διέγερση και καλύτερους οργασμούς, αλλά όχι περισσότερη επιθυμία από τους μη χρήστες.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η μελέτη ήταν μικρή, τα συμπεράσματα δεν μπορούν να γενικευτούν και «θα πρέπει να ερμηνεύονται προσεκτικά», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης. Επιπλέον, οι ερευνητές βασίστηκαν στις απαντήσεις της έρευνας που αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, επομένως είναι πιθανό οι απαντήσεις τους να μην ήταν απολύτως αντιπροσωπευτικές των εμπειριών τους και να έχει υπάρξει στρέβλωση των αποτελεσμάτων.

 

 Με πληροφορίες από Insider
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v