Η Τσεχία καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Να αποφύγει τον διχασμό δήλωσε πως θέλει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, καταργώντας το διάταγμα περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των άνω των 60.
Η Τσεχία καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Παρά το νέο ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων, που ξεπέρασαν χτες για πρώτη φορά τις 20.000, η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Τσεχίας καταργεί το διάταγμα των προκατόχων της που προέβλεπε υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Ο νέος πρωθυπουργός, Πίτερ Φιάλα, τόνισε σε συνέντευξη τύπου πως ο λόγος για αυτή την απόφαση ήταν να αποφευχθεί ο περαιτέρω διχασμός της κοινωνίας. «Αυτό δεν αλλάζει τη στάση μας απέναντι στον εμβολιασμό, καθώς εξακολουθεί αναμφίβολα να είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της Covid-19... Ωστόσο, δεν βλέπουμε λόγους για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν θέλουμε να εμβαθύνουμε τον διχασμό στην κοινωνία», δήλωσε συγκεκριμένα.

Με πληθυσμό 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, αντίστοιχο δηλαδή με αυτόν της Ελλάδας, η Τσεχία κατέγραψε χτες για πρώτη φορά περισσότερα από 20.000 κρούσματα, και ετοιμάζεται για νέο κύμα της πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον κάνει αισθητή την παρουσία της ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που εφαρμόζονται και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, η τσέχικη κυβέρνηση μείωσε την περίοδο καραντίνας και απομόνωσης, ενώ παράλληλα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα την υποχρεωτική υποβολή όλων των εργαζομένων σε διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v