Τραγική η εικόνα της Ελλάδας σε θανάτους από κορωνοϊό

Τον πληθυσμό του Άργους έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, που πλέον ξεπερνούν τους 22.000 ανθρώπους.
Τραγική η εικόνα της Ελλάδας σε θανάτους από κορωνοϊό
Σε όλο και χειρότερη θέση στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους βρίσκεται η Ελλάδα, που θρηνεί πλέον 22.197 ανθρώπους. Ένα αριθμός που φτάνει σχεδόν τον πληθυσμό του Άργους, ή του Κιλκίς.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ του Iatronet.gr, το απολύτως θλιβερό είναι ότι δεν πρόκειται για μία απλή μέτρηση επίδοσης του συστήματος Υγείας. Πρόκειται για απώλειες ανθρώπινων ζωών, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αυτό, τουλάχιστον, συμβαίνει στις περισσότερες χώρες.

Από την αρχή του 2022, οι απώλειες έχουν φτάσει τις 1.407, ενώ μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες οι νεκροί ξεπέρασαν τους 302.

Το Iatronet.gr συνέκρινε τα στοιχεία θνητότητας της Covid στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στοιχεία του ECDC), από τα οποία προκύπτουν συνοπτικά τα εξής:

- Από την 5η Ιανουαρίου 2021 έως και την περασμένη Δευτέρα, η Ελλάδα είχε θνητότητα 1.534 ανά εκατομμύριο, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση (πρώτη η Βουλγαρία και 27η η Φινλανδία).

- Από τις 31 Αυγούστου 2021 έως και την περασμένη Δευτέρα, η χώρα μας ανέβηκε δύο θέσεις (8η), με 721 νεκρούς ανά εκατομμύριο (πρώτη η Βουλγαρία και 27η η Σουηδία).

- Από τις 28 Δεκεμβρίου 2021 έως και την περασμένη Δευτέρα, η Ελλάδα ανέβηκε δύο ακόμη θέσεις (6η), με 89 νεκρούς ανά εκατομμύριο (πρώτη η Πολωνία και 27η η Σουηδία).

- Ενδεικτικό της τάσης είναι πως την τελευταία εβδομάδα (στοιχεία Worldometer από 11 έως 17 Ιανουαρίου 2022), η χώρα μας ανέβηκε μία ακόμη θέση (5η), με 62 νεκρούς ανά εκατομμύριο (πρώτη και πάλι η Βουλγαρία και 27η η Σουηδία).

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, η αύξηση της θνητότητας ήταν 26%, με τη χειρότερη Βουλγαρία να έχει αύξηση 10% και την καλύτερη Σουηδία μείωση 54%.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v