Ζευγάρι 100χρονων γιορτάζει 81 χρόνια γάμου

Ένα ζευγάρι γιόρτασε πρόσφατα 81 χρόνια γάμου αν και κάποτε τους είχαν πει ότι «δεν θα κρατούσε πολύ», σύμφωνα με την κόρη τους.
Ζευγάρι 100χρονων γιορτάζει 81 χρόνια γάμου

Οι Ron ετών 102, και η Joyce ετών 100 ετών, που ζουν στο Shenley Wood Retirement Village του Milton Keynes, θεωρούνται το ζευγάρι με τη μεγαλύτερη μακροημέρευση στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο γάμος τους έγινε στις 4 Ιανουαρίου του 1941. «Τους έλεγαν στο γάμο τους ότι δεν θα διαρκούσε πολύ. Πόσο έξω έπεσαν;», λέει η κόρη τους, Eileen.


Φωτογραφία από τον γάμο τους

Μάλιστα, τον περασμένο χρόνο, το ζευγάρι έλαβε γραπτά συγχαρητήρια από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την επέτειό του. Ο Ron με την Joyce παντρεύτηκαν στο Γενικό Γραφείο Μητρώου -όπου καταγράφονται γεννήσεις, θάνατοι, γάμοι και υιοθεσίες. «Υπήρχε τεράστια ουρά με ζευγάρια που ήθελαν να παντρευτούν καθώς τότε έστελναν όλη τη σειρά του Ron να βοηθήσει στον πόλεμο», εξηγεί η σύζυγός του.

Μεταξύ άλλων συμφωνούν ότι ήταν επρόκειτο για κεραυνοβόλο έρωτα. «Δεν υπάρχει αφεντικό στη σχέση μας. Και οι δύο δίνουμε και παίρνουμε», λέει η Joyce. «Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε 81 χρόνια γάμου. Ξέρουμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που πετύχαμε αυτόν τον εκπληκτικό στόχο. Νιώθω υπέροχα».


Η επιστολή της βασίλισσας Ελισσάβετ

«Μερικές φορές η ζωή είναι σκληρή, αλλά το δουλεύουμε μαζί. Φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», προσθέτει ο Ron.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, την Eileen και τον Bill, και σήμερα έχει τρία εγγόνια, έξι δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.

Η κόρη τους σημειώνει πως οι γονείς της την ενέπνεαν. «Υπήρχε πάντα ένα θερμό καλωσόρισμα και πολλή αγάπη για όλους», είπε. «Ο μπαμπάς εργάστηκε σκληρά για να συντηρήσει την οικογένεια, ενώ η μαμά φρόντιζε εμάς και το σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσεις λίγο χρόνο μαζί τους για να καταλάβεις ότι αγαπούν και νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, ακόμη και μετά από 81 χρόνια γάμου».

Με πληροφορίες από BBC

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v