Μαρουσάκης: Έρχονται χιόνια και θερμοκρασίες έως -20 βαθμούς

Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική και πολικές θερμοκρασίες φέρνει το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο.
Μαρουσάκης: Έρχονται χιόνια και θερμοκρασίες έως -20 βαθμούς
Χιόνια και στην Αττική και πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα θα φέρει η ψυχρή εισβολή που περιμένουμε μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο Open TV.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρουσάκης είπε πως η πρώτη ψυχρή εισβολή που θα ξεκινήσει σήμερα θα είναι μικρότερη σε διάρκεια, περιμένουμε όμως ακόμα μία από το ερχόμενο Σάββατο, που θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας, και η οποία θα ρίξει τις θερμοκρασίες ακόμα και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και κάτω ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένονται και στην Αττική.

Για σήμερα Τρίτη 18/1 αναμένουμε βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ από το απόγευμα και μετά περνάει ένα ψυχρό μέτωπο οπότε δεν αποκλείονται αύριο, Τετάρτη, το ξημέρωμα χιονοπτώσεις στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

«Η πρώτη ψυχρή αέρια μάζα από το απόγευμα και μετά περνάει αρκετά γρήγορα αλλά από τη Βόρεια Ευρώπη ξεκινάει το ταξίδι μια πολική αέρια μάζα που θα κινηθεί νοτιότερα και καθώς θα αλληλοεπιδράσει με θερμό αέρα θα έχουμε κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα» τόνισε ο κ. Μαρουσάκης, συμπληρώνοντας ότι «εκεί που θα ξαστερώσει θα δούμε έως και -20 βαθμούς Κελσίου αλλά και αυξημένες πιθανότητες ολικού παγετού».

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι συνθήκες θα είναι πιο ήπιες, αλλά από το Σάββατο αναμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις από την Θεσσαλία και κάτω, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου, με τσουχτερό κρύο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v