Το 5G μπορεί να καθηλώσει αεροπλάνα και να προκαλέσει χάος, λένε αεροπορικές

Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για «καταστροφικές διαταραχές» που συνδέονται με την κυκλοφορία του 5G.
Το 5G μπορεί να καθηλώσει αεροπλάνα και να προκαλέσει χάος, λένε αεροπορικές
Δύο ημέρες προτού η Verizon και η AT&T σχεδιάσουν να αναπτύξουν περισσότερα τμήματα της νέας τεχνολογίας του δικτύου 5G στις ΗΠΑ, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων αερομεταφορέων της χώρας προειδοποιούν ότι χιλιάδες πτήσεις θα μπορούσαν να ακινητοποιηθούν λόγω παρεμβολών από την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, η Ένωση που εκπροσωπεί μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών Pete Buttigieg και τις ρυθμιστικές αρχές επικοινωνιών και αεροπορίας της χώρας να εμποδίσουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρέχουν υπηρεσίες 5G κοντά σε αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν με επιστολή τη Δευτέρα ότι οι ταξιδιώτες σε αεροπλάνα και πλοία θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωποι με «καταστροφικές διαταραχές» εάν οι νέες συχνότητες τεθούν σε λειτουργία εντός δύο μιλίων από το σημείο που πετούν τα αεροσκάφη.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των AT&T Inc. και Verizon Communications Inc., κατέληξαν σε συμφωνία με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές νωρίτερα αυτόν τον μήνα για την έναρξη της νέας υπηρεσίας στις 19 Ιανουαρίου. Οι αεροπορικές εταιρείες όμως ανησυχούν ότι τα σήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα όργανα που μετρούν το ύψος ενός αεροσκάφους.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JetBlue Airways Corp. Robin Hayes, ανέφερε ότι η αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει «την πιθανότητα σημαντικών διαταραχών στις πτήσεις από την Τετάρτη που θα φέρουν περαιτέρω εντάσεις στο ήδη εύθραυστο αεροπορικό μας σύστημα και θα αναστατώσουν το ταξιδιωτικό κοινό».

Με πληροφορίες από Euro2day και Times
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v