Τι αλλάζει για τα τεστ και τις αναρρωτικές άδειες από σήμερα

Αρκεί το rapid test για να πάρεις αναρρωτική άδεια; και άλλοι νέοι κανονισμοί με απλά λόγια για πελαγωμένους από διατάξεις που ολημερίς αλλάζουνε.
Τι αλλάζει για τα τεστ και τις αναρρωτικές άδειες από σήμερα
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και οι αλλαγές διαδέχονται η μία την άλλη καθώς η μετάλλαξη Όμικρον σπάει το ένα ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο.

Έτσι, πολλά αλλάζουν από αύριο Πέμπτη 6 Ιανουαρίου σχετικά με τις αναρρωτικές άδειες, τα πιστοποιητικά νόσησης και τα τεστ κορωνοϊού, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε χτες Τρίτη 4 Ιανουαρίου. Πάμε να τα συνοψίσουμε.

- Το PCR τεστ χρεώνεται πλέον 47€ το ανώτερο (12€ η δειγματοληψία και 35€ η ανάλυση), όποιος χρεώνει περισσότερα ρισκάρει πρόστιμο 5.000 ευρώ.

- Το πλαφόν του rapid test παραμένει στα 10€, όπως ήταν.

- Για να πάρεις αναρρωτική άδεια από τη δουλειά σου αρκεί το θετικό αποτέλεσμα του rapid test, είτε είσαι ανεμβολίαστος είτε εμβολιασμένος. Δεν απαιτείται δηλαδή PCR όπως ίσχυε ως τώρα.

- Για να πάρεις πιστοποιητικό νόσησης, αν είσαι ανεμβολίαστος, χρειάζεσαι θετικό αποτέλεσμα PCR. Αν είσαι εμβολιασμένος, αρκεί και το rapid.

- Πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 5 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2021 ισχύουν για 180 μέρες από τον πρώτο θετικό έλεγχο (είτε με rapid είτε με PCR).

- Πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 31 Οκτωβρίου 2021 και μετά, και αυτά που θα εκδοθούν από εδώ και στο εξής, ισχύουν για 90 μέρες από τον πρώτο θετικό έλεγχο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v