Άδωνις: Σε 1 με 1,5 μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει

Έντονες επικρίσεις δέχτηκε ο Υπουργός για τη δήλωσή του περί λήξης της πανδημίας τον Φεβρουάριο.
Άδωνις: Σε 1 με 1,5 μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρα, ο Άδωνης Γεωργιάδης προανήγγειλε το τέλος της πανδημίας, κάνοντας μια δήλωση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Αφορμή αποτέλεσε η ερώτηση που του έγινε για τα μέτρα στήριξης στον χώρο της εστίασης, με τον κ. Γεωργιάδη να λέει: «Δεν βρίσκουν εργαζόμενο ούτε με κυάλι. Σε 1-1,5 μήνα, η πανδημία θα έχει τελειώσει, ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά», ενώ όταν του ζήτησαν να μην λέει αυτό το πράγμα, συμπλήρωσε: «Έχετε δίκιο, ακολουθώ το μοντέλο που είδαμε στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλεια. Ταχεία κορύφωση, ταχεία αποκλιμάκωση».



«Η Κυβέρνηση, διά του τηλε-υπουργού Ανάπτυξης, παρά την τραγική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τις πρωτιές σε κρούσματα και απώλειες, τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά απέναντι στην επιθετικότητα της μετάλλαξης Ο παρά τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εν τέλει τις καθυστερημένες και ανεπαρκείς υγειονομικές παρεμβάσεις που οδήγησαν μεταξύ άλλων στο «εορταστικό Βατερλώ» της εστίασης έρχεται να ανακοινώσει για μια ακόμη φορά το τέλος της πανδημίας σε ένα με ενάμιση μήνα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο Twitter όπως θα περίμενε κανείς τα σχόλια ήταν δεκάδες.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή του περί λήξης της πανδημίας, λέγοντας ότι «έπεσαν να τον φάνε»:

«Χτες στον ΑΝΤ1 που ήμουν είπα ότι πιστεύω ότι σε ένα μήνα αν όλα εξελιχθούν κανονικά θα έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία εννοούσα την φάση αυτή την εκθετική. Έπεσαν να με φάνε όλοι αυτοί στο Twitter, έχει πολύ πλάκα, εγώ γελάω. Σήμερα βλέπω ότι έχει πρωτοσέλιδο η Καθημερινή από τον επικεφαλής επιδημιολόγο της Δανίας. Εγώ δεν έχω ιατρικές γνώσεις και ιατρικές ιδιότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v