Τεράστιες είναι οι ουρές για τα rapid test αυτές τις μέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, με τον κόσμο να μην προλαβαίνει να εξυπηρετηθεί.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Εκατοντάδες μέτρα άγγιζε το πρωί της Δευτέρας η ουρά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με κόσμο που είχε προσέλθει ακόμα και στις 4.00 το πρωί προκειμένου να πιάσει θέση, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εκτοξεύει τα κρούσματα –μαζί με την αγωνία– στα ύψη.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πολλοί από τους πολίτες που σπεύδουν να εξεταστούν είτε έχουν συμπτώματα είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Χτες Κυριακή 2 Ιανουαρίου, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης η αστυνομία ενημέρωσε τον κόσμο ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν θα συνεχίσει να κάνει άλλα τεστ. Όσοι περίμεναν στην ουρά διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν παρατάθηκε η παραμονή του κλιμακίου, ενώ οι νοσηλευτές από τις 8.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι της Κυριακής έλαβαν χιλιάδες δείγματα.
Τεράστιες ουρές για rapid test σχηματίστηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στη Λεωφόρο Στρατού, όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσε τεστ για κορωνοϊό έως τις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής.
Κατά την εφημερία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», 1.300 άνθρωποι προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία και έγιναν 25 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων, αριθμός μειωμένος που δείχνει τη χαμηλή νοσηρότητα της Όμικρον, όμως οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες. Δεκαεννέα ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.
Αυξημένη ήταν η προσέλευση για τεστ την Κυριακή και στη Λάρισα, έξω από το δημαρχείο, όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργούσε ελέγχους. Υπολογίζεται ότι έγιναν εκεί περίπου 1.000 τεστ, με ποσοστό πάνω από 10% των πολιτών να βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.