Ο μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος, ενώ από κορωνοϊό έφυγε από τη ζωή και η αδερφή του.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Η άρνηση αρκετών ιερέων να εμβολιαστούν παρά τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ιδιαίτερα λυπητερή, ιδιαίτερα όταν καταλήγει να έχει τραγική κατάληξη.
Μα τέτοια πρόσφατη περίπτωση, ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στη 1 Δεκεμβρίου, όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.
Μετά από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού αποσωληνώθηκε και η κατάστασή του ήταν σταθερή, αλλά παρέμενε κρίσιμη. Ωστόσο υπήρχε μετά την εξέλιξη αυτή αισιοδοξία. Ο 76χρονος μητροπολίτης είχε υποβληθεί επίσης σε τραχειοτομία, ενώ το οξυγόνο του είχε βελτιωθεί.
Ο μακαριστός υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και οι γιατροί είχαν καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή κάτι το οποίο δεν κατέστη πλέον δυνατό με αποτέλεσμα να καταλήξει στις 5 το ξημέρωμα της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου.
Ανεμβολίαστη ήταν και η αδερφή του που έφυγε και εκείνη από κορωνοϊό, πριν από λίγες ημέρες.