Ρεβεγιόν χωρίς μουσική και μέτρα από αύριο

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου ισχύουν από αύριο. Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μόνο με καθήμενους και χωρίς μουσική.
Ρεβεγιόν χωρίς μουσική και μέτρα από αύριο
Μετά το ρεκόρ κρουσμάτων, που ξεπέρασαν χτες για πρώτη φορά τις 20.000, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 6.00 το πρωί.

Τα μέτρα είναι περίπου τα ίδια που είχαν ανακοινωθεί και θα ίσχυαν από Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, δηλαδή:

Εστίαση και διασκέδαση λειτουργούν μόνο με καθήμενους, με όριο τα 6 άτομα ανά τραπέζι, και μόνο μέχρι τα Μεσάνυχτα.

Η μουσική δεν επιτρέπεται.

Ειδικά για το βράδυ του ρεβεγιόν, της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου δηλαδή, το ωράριο της εστίασης επεκτείνεται ως τις 2.00 το πρωί, αλλά χωρίς μουσική, μόνο για καθήμενους και με όριο τα έξι άτομα ανά τραπέζι.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 ή FFP2, ή διπλής μάσκας, είναι υποχρεωτική σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς, όπως και για το προσωπικό όλων των χώρων της εστίασης.

Συστήνεται επίσης η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς χώρους με συνωστισμό.

Η τηλεργασία σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα γίνεται υποχρεωτική σε ποσοστό έως 50%, με βάση τις δυνατότητες της κάθε επιχείρησης.

Απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των μισθωμένων χώρων.

Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα έως 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν αυτός ο κανονισμός δεν τηρηθεί, όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή χρόνια πασχόντων, η επίσκεψη θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR, όχι rapid.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v