Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν θα έχει ζημία από τα νέα μέτρα

Δεν θα πληγεί παρά ελάχιστα από τα νέα μέτρα η εστίαση, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ. Δεν ισχύει, βέβαια, το ίδιο και για τα κέντρα διασκέδασης.
Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν θα έχει ζημία από τα νέα μέτρα
Ήπια χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες, σχετικά με το κλείσιμο εστίασης και διασκέδασης τα Μεσάνυχτα. «Η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, γιατί τα μέτρα δεν εφαρμόζονται νωρίτερα, ο Υπουργός είπε πως «ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ενώ αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, το σύστημα υγείας προς το παρόν δεν πιέζεται. «Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγεία και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας «το κύμα είναι εδώ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες».

Για τα γήπεδα, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως δεν τηρούνται τα μέτρα, λέγοντας «οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν».

Τέλος, σχολίασε την πολυσυζητημένη αύξηση στις τιμές των μασκών υψηλής προστασίας, επισημαίνοντας ότι παραβάσεις τέτοιου τύπου δεν έχουν παρατηρηθεί στα φαρμακεία, αλλά μόνο σε ιστοσελίδες. «Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, έαν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε το νόμο».

«Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία όπως είπα θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία» κατέληξε.

Με πληροφορίες από Skai.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v