Καπραβέλος: Κλείστε τα σχολεία, πάμε για εκατόμβη νεκρών

Καταγγελτικός για μια ακόμα φορά ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, λέει πως τα σχολεία θα έπρεπε να έχουν ήδη κλείσει.
Καπραβέλος: Κλείστε τα σχολεία, πάμε για εκατόμβη νεκρών
Για «μαύρα Χριστούγεννα» και «εκατόμβη νεκρών» έκανε λόγο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real 107,1, και περιγράφοντας για μία ακόμα φορά εφιαλτικές σκηνές από την εφημερία του νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό έφτασαν τις 50 μόνο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με την πληρότητα στις ΜΕΘ για μία ακόμα φορά στο 100% και τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με μη Covid περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση και γιατί αυτά δεν κατευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές, ο κ. Καπραβέλος απάντησε «έχει φρακάρει όλο το σύστημα».

«Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «θα έπρεπε να έχουν ήδη κλείσει τα σχολεία». Είπε επίσης ότι τα εμβόλια θα έπρεπε να έχουν γίνει το καλοκαίρι και «όχι μέσα στη θύελλα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ανάγκη να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2) από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε εστίες υπερμετάδοσης τα γήπεδα, και επισήμανε για μία ακόμα φορά την ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

«Πάμε για μαύρα Χριστούγεννα. Είναι επείγον η πολιτεία να πάρει μέτρα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αυστηροποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v