Επιτροπή Ειδικών: Μόνο με μοριακό τεστ τα πιστοποιητικά νόσησης

Η Επιτροπή Ειδικών εισηγείται οι ανεμβολίαστοι να λαμβάνουν το πιστοποιητικό νόσησης μόνο με μοριακό τεστ.
Επιτροπή Ειδικών: Μόνο με μοριακό τεστ τα πιστοποιητικά νόσησης
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε αλλαγές σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για να λάβει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης (και έτσι να μην χρειάζεται να εμβολιαστεί για έξι μήνες) θα πρέπει να έχει διαγνωστεί με PCR test.

Έως τώρα η βεβαίωση μπορούσε να εκδοθεί με έλεγχο PCR ή Rapid Test, το οποίο είναι και αρκετά φθηνότερο.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μικρύνει στο μέλλον και η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης που αυτή τη στιγμή είναι 6 μήνες.

Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει να ανοίγει η δυνατότητα ενισχυτικής δόσης στους 4 από τους 6 μήνες που ισχύουν μέχρι τώρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v