Οικονόμου: «Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown»

Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο λοκντάουν, επανέλαβε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Οικονόμου: «Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown»
Για κυβερνητική στρατηγική ανάσχεσης της πανδημίας, που στόχο έχει «να μείνουν ανοιχτές η οικονομία και η κοινωνία» αλλά και να σωθούν ανθρώπινες ζωές, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Υπογράμμισε, δε πως «οι απώλειες θα ήταν λιγότερες αν είχε μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών», σημειώνοντας πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζουν αυτή τη στιγμή στην αύξηση των ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση.

«Ούτε λοκντάουν θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Ο κ. Τσίπρας ας μας πει: Προτείνει λοκντάουν; Έχει εφαρμόσιμες λύσεις;» είπε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υποστήριξε, επίσης, ότι έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν αυξηθεί οι ΜΕΘ. «Δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Είμαστε σε περίοδο μάχης» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη όπου θα χορηγηθούν τα μονοκλωνικά φάρμακα μετά την έγκρισή τους από τους αρμόδιους οργανισμούς υγείας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα χορηγούνται νοσοκομειακά σε περιπτώσεις που θα κρίνουν οι γιατροί επισημαίνοντας ότι «δεν είναι πανάκεια και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν στην οποία ο πρωθυπουργός προτείνει την τρίτη δόση ως την προϋπόθεση για την ασφαλή μετακίνηση για τους άνω των 60 ετών. Η τρίτη δόση αποδεικνύεται αποτελεσματική σε ποσοστό άνω του 90%, εξήγησε ο κ. Οικονόμου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v