Ουρές για την Black Friday παρά την κακοκαιρία

Ποια βροχή και ποιοι έλεγχοι για πιστοποιητικά; Η Black Friday όλα τα νικά. Κι έχουμε και τις φωτογραφίες για να το αποδείξουμε.
Ουρές για την Black Friday παρά την κακοκαιρία
Παρά τους αποτρεπτικούς παράγοντες της βροχής και των εξονυχιστικών ελέγχων για πιστοποιητικά και rapid test, ο κόσμος δεν πτοήθηκε και σχημάτισε ουρές έξω από τα μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τις εκπτώσεις της Black Friday.

Στις φωτογραφίες που κάνουν από το πρωί τον γύρο του ελληνικού ίντερνετ, μπορεί οι ουρές να μην είναι τόσο εντυπωσιακές όσο εκείνες πριν την πανδημία, ωστόσο δεδομένων των συνθηκών είναι αρκετά μεγάλες.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, φέτος μπήκαν στον χορό των εκπτώσεων της Black Friday εκτός από καταστήματα λιανικής, και σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) το 30% όσων κάνουν αγορές στο πλαίσιο του θεσμού της Black Friday αναμένεται να δαπανήσουν έως 50 ευρώ, ενώ ένα 27% εκτιμάται ότι θα κάνει αγορές άνω των 50 ευρώ και έως 100 ευρώ.

Ο δεκάλογος της Black Friday

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, αλλά και την επερχόμενη Cyber Monday, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δίνει τις ακόλουθες συμβουλές:

1) Δείξτε προσοχή στους επίδοξους απατεώνες και στις απατηλές πρακτικές.

2) Διαβάστε τους όρους χρήσης στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρωτήστε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.

3) Προσέξτε την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά προτού προβείτε σε συναλλαγή.

4) Προσοχή στις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.

5) Προσοχή στις παραπλανητικές προσφορές.



6) Δείξτε μεγάλη προσοχή στην παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.

7) Μην παρασύρεστε από ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ή προσφορές.

8) Κουπόνια προσφορών και giftcards. Όταν διαθέτετε κουπόνια προσφορών ή giftcards επιβεβαιώστε αν τα προϊόντα που επιθυμείτε διατίθενται την Black Friday ή αν οι εταιρείες που σας ενδιαφέρουν αποδέχονται τα κουπόνια αυτά και δεν εξαιρούνται των προσφορών.

9) Ελέγξτε την πολιτική ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

10) Συμφωνήστε την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v