Καπραβέλος: Πλήρως εμβολιασμένοι 10 στις 50 εισαγωγές

Έντονη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ εξέφρασε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.
Καπραβέλος: Πλήρως εμβολιασμένοι 10 στις 50 εισαγωγές
Ο πνευμονολόγος και διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, βρέθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα, όπου μίλησε για τις δραματικές στιγμές που ζει το ΕΣΥ μετά το χτεσινό σοκ των 105 και πλέον θανάτων, και των 608 διασωληνωμένων ασθενών.

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως «στις 50 εισαγωγές, οι 10-11 είναι πλήρως εμβολιασμένοι», τονίζοντας πως είναι λάθος το ότι «οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι» και επισημαίνοντας την ανάγκη για επαναφορά της μάσκας και για καθολική τήρηση των μέτρων.

«Ο εμβολιασμός έφερε χαλάρωση κι αυτό φέρνει νέα κρούσματα», παρατήρησε και προέβλεψε ότι «φλερτάρουμε με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων και τριψήφιο θανάτων».

«Οδηγούμαστε σε μία τραγωδία», πρόσθεσε, περιγράφοντας πως «πάμε σε μία πανδημία ανεμβολίαστων και σε αυτήν συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι».

«Δεν προλαβαίνουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Ποτέ μη λες ποτέ, μπροστά μας είναι πιο περιοριστικά μέτρα», σχολίασε για τα μέτρα που λαμβάνονται κι αυτά που πρόκειται να έρθουν.

Τέλος, είπε πως στο Παπανικολάου από τους 64 νεκρούς που είχαν τον τελευταίο μήνα, το 85% ήταν ανεμβολίαστοι, οι υπόλοιποι όμως ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα που δεν είχαν προλάβει να κάνουν την τρίτη δόση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v