Οικονόμου: Πρόστιμο στον πιστό αν πάει στην εκκλησία χωρίς ράπιντ

«Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του».
Οικονόμου: Πρόστιμο στον πιστό αν πάει στην εκκλησία χωρίς ράπιντ
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, τα ράπιντ στις εκκλησίες και το ενδεχόμενο λόκνταουν.

Η πορεία της πανδημίας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεοπτικής εμφάνισης του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Γιάννη Οικονόμου, στον ΣΚΑΪ, την στιγμή που το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά και οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο λοκντάουν, σημείωσε ότι «η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, είναι η χώρα να μην ξανακλείσει».

«Δεν φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε, με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται», διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών), η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει και η εκκλησία πρέπει να συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις.

«Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει ράπιντ τεστ μαζί του για προστασία δική του και των υπολοίπων», διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

Όπως τόνισε, το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, πιέζεται πάρα πολύ, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του. «Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την έκκληση για μαζικό εμβολιασμό. Βασική μας στρατηγική είναι η χώρα να μείνει ανοιχτή…. Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περισσότερους περιορισμούς για τη δίκη τους προστασία και την έμμεση πίεση (για εμβολιασμούς) για να είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε πάρει μέτρα που δυσκολεύουν σταδιακά από το Σεπτέμβρη τις συναλλαγές τους και την παρουσία τους σε σειρά από δραστηριότητες».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v