Ο μικρός Νικόλας από την Κρήτη είναι ένα παιδί θαύμα με IQ 140

Σε ηλικία 3 ετών έμαθε να διαβάζει και να γράφει, στα 5 του ξέρει ήδη ό,τι τους μαθαίνουν στο νηπιαγωγείο. Τι λένε οι γονείς του χαρισματικού μικρού.
Ο μικρός Νικόλας από την Κρήτη είναι ένα παιδί θαύμα με IQ 140
Ο Νικόλας Μακρυμανωλάκης είναι 5 χρονών, ζει με τους γονείς του στην Κρήτη, και ξέρει εδώ και δύο χρόνια να διαβάζει και να γράφει, τόσο ελληνικά όσο και αγγλικά. Δεν υπάρχει σημαία κράτους που να μην την γνωρίζει, ενώ οι γνώσεις του επεκτείνονται και στο ηλιακό μας σύστημα και στην ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

Ναι, καλά το κατάλαβες, ο μικρός Νικόλας είναι ένα παιδί θαύμα. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, η νηπιαγωγός του διέκρινε την διαφορετικότητά του και το γνωστικό του επίπεδο, καθώς ο μικρός ήξερε ήδη όσα διδάσκονται στο σχολείο, και πρότεινε στους γονείς του να επισκεφτούν αναπτυξιολόγο προς αξιολόγηση, όπως και έκαναν.

Οι γονείς του Νικόλα, Μανώλης Μακρυμανωλάκης και Ρόζα Πολυτάρχου, μίλησαν στο Cretalive.gr για την αγωνία τους να του προσφέρουν μια φυσιολογική ζωή, βοηθώντας τον παράλληλα να αξιοποιήσει το χάρισμά του.



«Η "γραμμή" που ακολουθούμε είναι να του φερόμαστε φυσιολογικά και να καταλάβει πως οι γνώσεις και αντίληψη που έχει είναι φυσιολογικές και όχι κάτι που πρέπει να υπερηφανεύεται και να επιδεικνύει με όσους συναναστρέφεται, καθώς όλα τα παιδιά έχουνε ένα ανάλογο χάρισμα στον αθλητισμό, τη ζωγραφική κ.λ.π.» ανέφερε κ. Μακρυμανωλάκης.

«Γενικά, του δίνουμε το περιθώριο, μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο να κάνει ο ίδιος τις επιλογές του και να κρίνεται βάση της ηλικίας του από αυτές, τον ωθούμε να μάθει ό,τι εκείνος θέλει ανεξάρτητα αν αυτό που θέλει να μάθει ή να ασχοληθεί είναι για μικρότερα ή για μεγαλύτερα παιδιά , δεν τον πιέζουμε και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε με τον τρόπο μας να του επηρεάσουμε την κρίση με το τι θα ασχοληθεί. Το φροντιστήριο Αγγλικών για παράδειγμα, είναι μία δική του επιθυμία, χωρίς να έχουμε την απαίτηση να πάρει σώνει και ντε proficiency στα 12» συνέχισε.



Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Ρόζα Πολυτάρχου, έχουν τους ενδοιασμούς τους σχετικά με τα μαθησιακά πρότυπα και την οριζόντια μάθηση που επικρατεί στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και δεν γνωρίζουν αν το ενδιαφέρον που παρουσιάζει μέχρι σήμερα ο μικρός σε κάτι που ο ίδιος ήδη γνωρίζει συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, όπως εξηγούν, είναι ήδη σε επαφές με δημόσιους και ιδιωτικούς εγχώριους φορείς προκειμένου να εξαντλήσουν όλα τα απαραίτητα εχέγγυα εντός Ελλάδας που θα χρειαστεί ο μικρός στο μέλλον.

Όπως ανέφεραν και οι δύο του γονείς το εξωτερικό πάντα θα είναι η μια επιλογή καθώς μέχρι σήμερα τα μοναδικά project που έχουν πέσει στο τραπέζι προέρχονται από κει και είναι τα μόνα που πραγματικά δείχνουν να προσαρμόζονται στις εκάστοτε «ιδιαιτερότητες» των παιδιών και όχι το αντίστροφο, που παρατηρούν ότι εφαρμόζεται εντός συνόρων.

Πηγή: Cretalive.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v