Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον ΗΣΑΠ

Παρόμοια συμβάντα με τον ίδιο συρμό καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του εργοδηγού που σκοτώθηκε στον ΗΣΑΠ.
Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον ΗΣΑΠ
Πολλά και σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του εργοδηγού που έχασε στη ζωή του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Φούτσης αποκάλυψε πως ο εργοδηγός, ένας από τους πιο έμπειρους στην ειδικότητά του, με 16 χρόνια στην εταιρεία, είχε προειδοποιήσει ότι ο συρμός κινείται ανεξέλεγκτα.

«Ο συρμός από την Κηφισιά, από όπου ξεκίνησε, δεν είχε φρένα» είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος, και συνέχισε: «Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ο Πέτρος είχε ενημερώσει εξ΄ αρχής στην ενδοεπικοινωνία από το ΚΑΤ ότι δεν είχαν φρένα».

Ο κ. Φούτσης σημείωσε επίσης ότι ο εργοδηγός ήταν εκείνος που έσωσε τις ζωές των συναδέλφων του, προτρέποντάς τους να πηδήξουν σε συγκεκριμένο σημείο, στο Νέο Ηράκλειο, κι έμεινε τελευταίος πάνω στον συρμό που προσέκρουσε τελικά σε τρένο, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να σταματήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του.

Ο ίδιος εκτίμησε πως την στιγμή της πρόσκρουσης ο συρμός είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων την ώρα, και πως «δεν μπορεί να πήγαινε μόνο με 50 χιλιόμετρα την ώρα».

Τέλος, επικαλούμενος μαρτυρίες, ο δικηγόρος ανέφερε πως τους τελευταίους δύο μήνες υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα συμβάντα με τον συγκεκριμένο συρμό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v