Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία την Πέμπτη

Διάγγελμα για την πανδημία θα κάνει αύριο ο Πρωθυπουργός, το οποίο όμως δεν θα αφορά νέα μέτρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία την Πέμπτη
Για την πορεία της πανδημίας και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος θα μιλήσει αύριο το απόγευμα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έκτακτο διάγγελμα.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, το διάγγελμα του Πρωθυπουργού δεν θα αφορά νέα μέτρα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν εδώ και μέρες τις φήμες περί τρίτου λοκντάουν ή αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Euro2day, η κυβέρνηση προσπαθεί «να ισορροπήσει μεταξύ της ανοικτής κοινωνίας και οικονομίας από τη μία, και των λιγότερων δυνατόν απωλειών από την άλλη, επιμένει στην ίδια στρατηγική, με πιθανές μικρές βελτιωτικές κινήσεις εφόσον απαιτηθούν, όπως το κυλιόμενο ωράριο εργασίας των δημόσιων υπαλλήλων.

»Στο επίκεντρο αυτής της πολιτικής βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι, ο κλοιός για τους οποίους έχει σφίξει ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν. Εικόνα, η οποία -προσώρας τουλάχιστον- δεν δείχνει να αλλάζει με ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, όπως συστήνουν οι ειδικοί και αφήνουν ανοιχτό δημοσίως ακόμα και υπουργοί της κυβέρνησης.

»Το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει στην παρούσα φάση να εφαρμόσει μια ήπια -και όχι επιθετική- τακτική, εκτιμώντας πως η χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες δύο εβδομάδες στην κορύφωση του νέου κύματος. Πεποίθηση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος είναι ότι από εδώ και πέρα, από τη στιγμή που τηρηθούν και αποδώσουν τα μέτρα, θα υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης και από τον άλλο μήνα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

»Παράλληλα, υπάρχει ικανοποίηση από την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης και τρίτης δόσης. Χθες έγιναν συνολικά περίπου 75.000 εμβολιασμοί, 20.318 νέα ραντεβού και 47.915 για την «αναμνηστική» δόση. Ένα ποσοστό των μέχρι σήμερα ανεμβολίαστων έχει αρχίσει να πείθεται και να κάνει το εμβόλιο, εκτιμά υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, επικαλούμενος και τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc (για τον ΑΝΤ1), σύμφωνα με την οποία σχεδόν ένας στους τρεις μη εμβολιασμένους σκέφτεται να «αλλάξει πλευρά». Το μεγάλο στοίχημα, κατά την ίδια πηγή, είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και σε συνάρτηση με όσους έχουν νοσήσει, να προσεγγιστεί το πολυπόθητο τείχος της ανοσίας».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v