Βασιλακόπουλος: Χρειαζόμαστε 4 μήνες για το τείχος ανοσίας

Αργεί ακόμα το τοίχος ανοσίας σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα θρηνεί 2500 νεκρούς τον Νοέμβριο.
Βασιλακόπουλος: Χρειαζόμαστε 4 μήνες για το τείχος ανοσίας
«Οι υγειονομικοί είναι ξεκάθαροι: Πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος. Όποιο μέτρο περιορίζει τον συνωστισμό και συγχρωτισμό των ανθρώπων είναι χρήσιμο», επισήμανε ο πνευμονολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι».

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι με περίπου 25.000 νέα εμβόλια, 10.000 ανοσοποιήσεις με φυσική νόσο και 10.000 μολύνσεις ανά ημέρα, «χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 μήνες για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Θα υπάρξουν μεν αυξομειώσεις αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε απώλειες έως τότε».

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι, ιδίως για τους ηλικιωμένους, ο κίνδυνος σοβαρής νόσου δεν αυξάνει στο εξάμηνο αλλά από το τετράμηνο, τονίζοντας ότι αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν όσο νωρίτερα γίνεται.

Ο καθηγητής τόνισε επίσης πως όποιος έχει εμβολιαστεί δεν είναι άτρωτος. Αν δεχθεί μια τεράστια επίθεση ισχυρής συγκέντρωσης ιού και δεν έχει αναπτύξει την τέλεια ανοσολογική απόκριση, μπορεί να νοσήσει.

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας, ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων: «Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καν πνευμονολογικές κλινικές. Δεν είναι κάτι που έγινε λόγω πανδημίας, ίσχυε πάντα».

Καπραβέλος: Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι στο Παπανικολάου

«Η πανδημία των ανεμβολίαστων θα μετατραπεί σε τραγωδία των ανεμβολίαστων», προειδοποιεί από την πλευρά του ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» αναφέρθηκε στην εφημερία στο νοσοκομείο σημειώνοντας ότι φτάνει στο τέλος της με 110 προσελεύσεις, 45 εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. «Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως η πολιτεία θα πρέπει να θεσπίσει περιοριστικά μέτρα, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v