Μητσοτάκης: Δεν θα κάνουμε λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους

Δεν θα ακολουθήσουμε το αυστριακό μοντέλο, με καθολικό λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους, είπε σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός.
Μητσοτάκης: Δεν θα κάνουμε λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους
Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της Αυστρίας, που επέβαλλε καθολικό λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες της σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας που σαρώνει την Ευρώπη.

Μιλώντας στην εκπομπή Good Morning Britain του βρετανικού δικτύου ITV, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί ξανά καθολικό λοκντάουν στην Ελλάδα, και ενθάρρυνε τους Βρετανούς να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους για το καλοκαίρι του 2022, σημειώνοντας πως τα ραντεβού για εμβολιασμό αυξάνονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Εν όψει της επικείμενης συνάντησής του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Θα θέσω το ζήτημα στον Βρετανό πρωθυπουργό, και πιστεύω πως η προσέγγιση πως τα Μάρμαρα ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο γιατί βρίσκονταν πάντα εκεί είναι αναχρονιστική. Θέλουμε οριστική επιστροφή των Μάρμαρων, αλλά δεν συζητάμε για δανεισμό τους. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο πολιτιστικούς θησαυρούς, που δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να βρεθεί μία λύση», είπε συγκεκριμένα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v