Μείον 50 δις ο Έ. Μασκ - εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Απώλεια πλούτου-ρεκόρ καταγράφει ο επικεφαλής της Tesla, όμως παραμένει ο πιο «λεφτάς» άνθρωπος στον κόσμο.
Μείον 50 δις ο Έ. Μασκ - εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Τι θα έκανες αν έχανες μερικά δις δολάρια; Ό,τι και να έκανες, δείξε λίγη συμπόνοια στον… κακόμοιρο τον Έλον Μασκ γιατί η περιουσία του μειώθηκε κατά 50 δις αυτή τη βδομάδα.

Ο ιδρυτής της Tesla είδε τη Δευτέρα και την Τρίτη τις μετοχές της εταιρείας του να κάνουν ελεύθερη πτώση, μετά το ερώτημα που έθεσε ο ίδιος στους ακολούθους του στο Twitter για το εάν πρέπει να πουλήσει 10% από το μερίδιό του.

Στη συνέχεια, το Business Insider μετέδωσε ότι ο Μάικλ Μπέρι, ο επενδυτής που έγινε διάσημος από την ταινία «The Big Short», ανέφερε ότι ο Μασκ μπορεί να θέλει να πουλήσει μετοχές για να καλύψει τα προσωπικά του χρέη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index και η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση μετά τις απώλειες των 36 δισ. δολαρίων του Jeff Bezos μετά το διαζύγιό του από τη MacKenzie Scott το 2019. 

Παρά τις απώλειες των τελευταίων ημερών, ο Μασκ έχει κέρδη 70% μέχρι στιγμής φέτος, χάρη στην άνοδο των μετοχών της Tesla, με στήριξη από τα ισχυρά κέρδη της εταιρείας και την υψηλότερη αποτίμηση της SρaceX.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου και προηγείται κατά 83 δισ. από τον δεύτερο, Τζεφ Μπέζο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v