Τελικά θα φυτευτεί ένα δέντρο για κάθε φωτό κατοικιδίου στο Instagram;

Στα social media και στο ίντερνετ, όπως και γενικά στη ζωή, ό,τι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό… μάλλον δεν είναι.
Τελικά θα φυτευτεί ένα δέντρο για κάθε φωτό κατοικιδίου στο Instagram;
Πιθανότατα θα το πήρε το μάτι σου, αν ασχολείσαι ενεργά με το Instagram: Ένας λογαριασμός με το όνομα Plant A Tree Co. Υποσχέθηκε πως θα φυτεύει ένα δέντρο για κάθε φωτογραφία κατοικιδίου που ανεβαίνει στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Τη συνέχεια τη φαντάζεσαι: Hashtags, χαμός, και 4,1 εκατομμύρια φωτογραφίες κατοικιδίων που ποσταρίστηκαν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Σημαίνει αυτό πως θα φυτευτούν τέσσερα εκατομμύρια δέντρα; Απ’ ό,τι φαίνεται, όχι. Η οργάνωση Plant A Tree Co. Έγραψε σε ανάρτησή της πως με το που αντιλήφθηκαν τις τεράστιες διαστάσεις που θα έπαιρνε το αρχικό τους ποστ, και πως δεν θα είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την υπόσχεσή τους, το κατέβασαν μέσα σε 10 λεπτά –οι φωτογραφίες όμως συνέχισαν να ανεβαίνουν για τις επόμενες επτά ημέρες.

Τώρα, η Plant A Tree Co ζητά δωρεές ώστε να μπορέσει όντως να φυτέψει αυτά τα τέσσερα εκατομμύρια δέντρα. «Αν και δεν έχουμε τη δυνατότητα να φυτέψουμε 4 εκατομμύρια δέντρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευαισθητοποίηση για πιο μόνιμο αντίκτυπο. Παρακαλούμε κάντε tag όλους τους φίλους, διάσημους και το Ιnstagram ώστε να το δουν και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να φυτέψουμε 4 εκατομμύρια δέντρα», έγραψε σε ανάρτησή της.

Όπως φαντάζεσαι, στα social media, και ειδικά στο πάντα καυστικό Twitter, έγινε πάρτι. «Τι; Η δημοσίευση φωτογραφιών κατοικίδιων στο Instagram *δεν* έκανε έναν οργανισμό, τον οποίο δεν έχετε ξανακούσει ποτέ να φυτέψει ξαφνικά 4 εκατομμύρια δέντρα; Σοκ» έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v