Έφηβη σώθηκε κάνοντας το σήμα της κακοποίησης μέσα από κινούμενο αυτοκίνητο

Το σήμα της ενδοοικογενειακής βίας, που έκανε viral το TikTok, μπορεί να σώσει ζωές. Απομνημόνευσέ το.
Έφηβη σώθηκε κάνοντας το σήμα της κακοποίησης μέσα από κινούμενο αυτοκίνητο
Αγνοούμενη έφηβη στις ΗΠΑ κατάφερε να σωθεί κάνοντας την χειρονομία που υποδηλώνει ενδοοικογενειακή βία σε οδηγό παρακείμενου οχήματος.

Η 16χρονη τράβηξε το βλέμμα του οδηγού του διπλανού αυτοκινήτου ενώ επέβαινε σε ένα ασημί Toyota κοντά στο London της πολιτείας Κεντάκι.

Ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας πως «γυναίκα επιβάτης στο όχημα κάνει χειρονομίες που είναι γνωστές στο κοινωνικό δίκτυο TikTok ως σήμα βίας στο σπίτι – Χρειάζομαι βοήθεια – ενδοοικογενειακή βία» όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της επαρχίας Laurel.

Ο οδηγός που κάλεσε την αστυνομία σημείωσε ότι η κοπέλα φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο, και ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το οδηγούσε μεγαλύτερος άνδρας.

Οι αξιωματικοί από το γραφείο του σερίφη έλαβαν θέση και διέκοψαν την πορεία του Toyota καθώς έβγαινε από τον αυτοκινητόδρομο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων οδηγού και επιβάτη διαπιστώθηκε πως η κοπέλα είχε δηλωθεί αγνοούμενη από τους γονείς της μέρες νωρίτερα.

Ο οδηγός το οχήματος, James Herbert Brick, 61 ετών, συνελήφθη επιτόπου και κρατείται, ενώ του απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης κράτησης της κοπέλας. Η ίδια είπε στους αστυνομικούς πως είχαν διασχίσει, μέχρι εκείνη τη στιγμή, τις πολιτείες της Βόρειας Καρολίνα, του Τενεσί, του Κεντάκι και του Οχάιο. Οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είχε προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή των οδηγών, ώστε να επικοινωνήσουν με την Άμεσο Δράση.

Το σήμα που χρησιμοποίησε διαδόθηκε πέρυσι από το Canadian Women’s Foundation, κι έχει έκτοτε υιοθετηθεί από γυναίκες σε όλον τον κόσμο που χρειάζεται να ζητήσουν διακριτικά βοήθεια. Η χειρονομία είναι παλάμη προς τα έξω, με τον αντίχειρα λυγισμένο προς τα μέσα, και κλείσιμο των δαχτύλων από πάνω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v