Plus size μοντέλα για πρώτη φορά σε επίδειξη Gucci

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, plus size μοντέλα περπατούν στα catwalks του οίκου Gucci, και η διαφορετικότητα γιορτάζει.
Plus size μοντέλα για πρώτη φορά σε επίδειξη Gucci
Με αργά αλλά σταθερά βήματα, κάτι φαίνεται να αλλάζει στη βιομηχανία της μόδας, η οποία μπορεί να αργεί λίγο να προσαρμοστεί στις εξελίξεις αλλά τελικά δείχνει να τα καταφέρνει.

Έτσι, για πρώτη φορά είδαμε πριν από λίγες μέρες plus size μοντέλα στην πασαρέλα του Gucci, για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου. Η μοναδική προηγούμενη συνεργασία του φημισμένου οίκου με plus size μοντέλο ήταν πέρυσι, όταν η Clara Louise συμπρωταγωνίστησε σε καμπάνια μαζί με τους Harry Styles, Billie Eilish και Florence Welch.

Φέτος, στην πασαρέλα ανέβηκε μεταξύ άλλων η 21χρονη Τεξανή Tess McMillan, διεθνούς φήμης plus size μοντέλο, που έκανε ντεμπούτο στην επίδειξη μόδας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 των Dolce & Gabbana.

Η φετινή επίδειξη στη Hollywood Boulevard συζητήθηκε μεταξύ άλλων και ως αυτή με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή μοντέλων που εκπροσωπούν την διαφορετικότητα. Τα plus size μοντέλα, συγκεκριμένα, αντιστοιχούν στο 1,8% του συνόλου, ποσοστό που μπορεί να ακούγεται μικρό, είναι όμως τετραπλάσιο από το αντίστοιχο περσινό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στην πασαρέλα της Hollywood Boulevard φέτος περπάτησαν κατά 48% έγχρωμα μοντέλα, ενώ αύξηση κατέγραψε η εκπροσώπηση και διαφορετικών ηλικιών και φύλων, με τη Νέα Υόρκη να κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση για τη συμμετοχή τρανσέξουαλ και μη δυαδικών μοντέλων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v