«Αντίο μαμά. Είσαι μαχήτρια. Σ' αγαπάμε πολύ και πάντα»

Με δάκρια στα μάτια και λόγια ψυχής, τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά είπαν το τελευταίο «αντίο» στην μητέρα τους.
«Αντίο μαμά. Είσαι μαχήτρια. Σ αγαπάμε πολύ και πάντα»
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν σήμερα στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσουν μια στερνή φορά την μαχήτρια Φώφη Γεννηματά.

Ανάμεσά τους και τα τρία παιδιά της πολιτικού, τα οποία με δάκρυα στα μάτια και σεμνότητα είπαν το τελευταίο «αντίο» στην μητέρα τους με λόγια που συγκινούν.

«Πάλεψες μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν το' βαλες ποτέ κάτω. Προσπαθούσες πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη να μας καθησυχάσεις πως όλα είναι καλά… Ήσουν και θα είσαι πάντα η ηρωίδα μας. Η μαμά μας…», ανέφερε η 15χρονη κόρη της Κατερίνα.

«Πάντοτε όταν ήσουν κοντά μου ένιωθα ασφάλεια. Με ένα βλέμμα ξέραμε τι θέλει να πει η μία στην άλλη. Τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο μας είχες πει πόσο μας αγαπάς. Μου κρατούσες το χέρι και εγώ με έναν κόμπο στο λαιμό, έλεγα από μέσα μου "μην φοβάσαι, θα τα καταφέρει". Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα ζωντανή στις καρδιές μας. Αντίο μαμά. Είσαι μαχήτρια. Σ'αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε κλείνοντας τον επικήδειο.

«Στις τελευταίες σου κουβέντες μου είπες "ένα, δύο, τρία πάμε" για να σηκωθείς και έτσι έφυγες, όρθια, με το κεφάλι ψηλά», ξεκίνησε το δικό της μήνυμα η μεγάλη της κόρη Αιμιλία και συνέχισε:

«Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή, αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το family που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι… Και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους, αλλά και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα, αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε…».

«Αντίκρυσες τον κίνδυνο με το φανταχτερό χαμόγελο σου, δείχνοντας τη δυναμικότητα σου και τη θέληση για τη ζωή», είπε ο γιος της Γιώργος για να συνεχίσει με τρεμάμενη φωνή:

«Έδωσες όλες τις μάχες παλικαρίσια, ήσουν αγωνίστρια της ζωής για τη ζωή. Αντίκρυσες τον κίνδυνο με το φανταχτερό χαμόγελο σου, δείχνοντας τη δυναμικότητα σου και τη θέληση για τη ζωή. Έγινες έτσι υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους».

«Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα», κατέληξε.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v