Ασπρόπυργος: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι καπνοί από χωματερή

Πολλαπλές εστίες καπνών εμφανίστηκαν σε χωματερή στον Ασπρόπυργο, με τους κατοίκους να απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία για βοήθεια.
Ασπρόπυργος: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι καπνοί από χωματερή
Μια φωτιά στην χωματερή του Ασπρόπυργου σβήστηκε, όμως άφησε πίσω της αρκετές εστίες καπνού, οι οποίες σύμφωνα με τους κατοίκους είναι τοξικές.

Τις εικόνες μεταδίδει εκπομπή του OPEN, στην οποία κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως αυτή η κατάσταση αποτελεί καθημερινότητα από το καλοκαίρι όταν και ξέσπασε μία φωτιά στην περιοχή κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Ένας κάτοικος της περιοχής αναφέρει πως υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χώροι στην περιοχή, και κάνει έκκληση για την υγεία του αλλά και των υπολοίπων.

«Αυτή δυστυχώς είναι η ζωή μας. Κάνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να κοιτάξουν και τη δικιά μας ζωής. Απ’ ότι βλέπετε η Δυτική Αττική για ορισμένους αντιμετωπίζεται ως σκουπιδότοπος της Αττικής», λέει χαρακτηριστικά.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, επεσήμανε πως τα «χέρια του δήμου είναι δεμένα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως από την πρώτη στιγμή, και πριν δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα, έχουμε πράξει τα δέοντα. Ενημερώσαμε την Περιφέρεια και η Περιφέρεια έστειλε την υπόθεση στην εισαγγελία, χωρίς να γίνει τίποτα. Ως δήμος, δεν έχουμε τη δυνατότητα να απομακρύνουμε τα υλικά αυτά. Δεν έχουμε ερευνήσει την τοξικότητα, πρέπει να το κάνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος. Έχουμε ενημερώσει και δεν έχουν απαντήσει».



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v