Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα μοντέλα της Victoria Secret

Ένα νέο podcast για τη Victoria's Secret αναμένεται αποκαλύπτει συγκλονιστικές πληροφορίες για την σκοτεινή πλευρά των μοντέλων.
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα μοντέλα της Victoria Secret
Ένα podcast οκτώ επεισοδίων με τίτλο Fallen Angel σκάβει βαθιά και αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του κόσμου της Victoria Secret, ο οποίος κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένος είναι.

Στο podcast, ένα από τα μοντέλα, η Dorothea Barth-Jörgensen θυμάται να παίρνει το ποδήλατό της για να πάει σε τηλεοπτική εκπομπή κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy, με το άγχος να μην της φύγει το ψεύτικο μαύρισμα, κάτι το οποίο ενδεχομένως να οδηγούσε στην απόλυσή της.

Ταυτόχρονα, γίνεται αναφορά στην ανθυγιεινή εικόνα σώματος που επέβαλλε ο γίγαντας των εσωρούχων στα μοντέλα, η οποία έκανε αρκετές εξ’ αυτών να ακολουθήσουν έναν «δρόμο διατροφικών διαταραχών, κακής υγείας, κατάθλιψης, άγχους και άλλων θεμάτων», σύμφωνα με την εκπομπή.

"Ένας άγγελος της Victoria's Secret, η Erin Heatherton, μας είπε ότι κατανάλωνε μια ουσία που ονομάζεται φαιντερμίνη", δήλωσε h Justine Harman, μία από τις παρουσιάστριες του podcast. «Το έπαιρνε σε καθημερινή βάση... σε βοηθάει να χάσεις μια λίβρα (μισό κιλό) την ημέρα».

Σε ένα άλλο επεισόδιο του podcast, η Heatherton λέει ότι γύρω στα 25 της χρόνια συνειδητοποίησε ότι το σώμα της είχε αλλάξει και «είχε πάρει μερικά κιλά».

«Αυτό με φρίκαρε και με ανάγκασε να δω έναν διατροφολόγο που μου έδωσε αυτό το χάπι διατροφής που ονομάζεται φαιντερμίνη», λέει η Heatherton. «Δεν ήξερα τι να κάνω. Απλά το πήρα γιατί εκείνη την περίοδο ανακαίνιζα το διαμέρισμά μου. Δεν μπορούσα να χάσω τη δουλειά μου. Μετά άρχισα να κάνω ενέσεις HCG (ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη), μερικές φορές σε συνδυασμό με φαιντερμίνη», προσθέτει η ίδια.

Η φαιντερμίνη είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που μοιάζει με την αμφεταμίνη και χρησιμοποιείται για την καταστολή της όρεξης, έχοντας μια σειρά από παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου καρδιακού ρυθμού.

«Μιλάμε για ένα ήδη αδύνατο μοντέλο που χάνει βάρος», δήλωσε η Harman. «Μπορεί να χάσουν τους μυς, κάτι που μπορεί να κάνει έναν τηλεθεατή να σκεφτεί: ‘Ωχ, δεν φαίνεται τόσο υγιής’, όμως όταν αυτές οι κοπέλες εμφανίζονται με γραμμωμένους κοιλιακούς και σφιχτά χέρια, ακόμα και αν είναι πολύ αδύνατες, θεωρούμε ότι είναι αθλήτριες και άρα έτσι πρέπει να μοιάζει το σώμα τους», επισημαίνει.

Πράγματι, για αρκετά χρόνια, τα έντονα προγράμματα γυμναστικής των γυναικών πριν τις πασαρέλες, αναδεικνύονταν από την φίρμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την ετικέτα «Train Like an Angel».

«Για μένα, αυτό είναι το χειρότερο από όλα», λέει η Harman. «Το ότι διδάσκουν σε νεαρές γυναίκες και κορίτσια ότι έτσι πρέπει να είναι το τέλειο σώμα, όταν ακόμη και οι ίδιοι οι Άγγελοι πρέπει να λάβουν αυτά τα γελοία μέτρα για να βεβαιωθούν ότι δεν φαίνονται αδύναμες, ακόμα κι αν λιμοκτονούν».

Άλλα μοντέλα έχουν μιλήσει για τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς της μάρκας, συμπεριλαμβανομένης της Bridget Malcolm. Το μοντέλο από την Αυστραλία δήλωσε ανοικτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έπαθε διατροφική διαταραχή προκειμένου να καταφέρει να έχει «μέγεθος δείγματος» και ισχυρίστηκε ότι οι μάνατζέρ της την ενθάρρυναν ακόμη και να κάνει κοκαΐνη για να χάσει βάρος.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v