Στο Λονδίνο ζητούν οδηγούς ταξί με αμοιβή 5.900€ τον μήνα

Έλλειψη σε οδηγούς ταξί έφερε το Brexit στο Λονδίνο, με τις μεγάλες εταιρείες να παίρνουν δραστικά μέτρα για να την καταπολεμήσουν.
Στο Λονδίνο ζητούν οδηγούς ταξί με αμοιβή 5.900€ τον μήνα
Πολλές ελλείψεις έχει φέρει το Brexit στη βρετανική πρωτεύουσα, και ανάμεσα στους τομείς που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι και οι μεταφορές.

Συγκεκριμένα, ενώ το τελευταίο διάστημα στο Λονδίνο η ζήτηση για ταξί καταγράφει άνοδο, τα ταξί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της έλλειψης αυτής, η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στο Λονδίνο, Addison Lee, προσφέρει σε νέους και υπάρχοντες οδηγούς μισθό ύψους 5.000 λιρών (περίπου 5.900 ευρώ) για ένα μήνα, αρκεί να καλύψουν 140 διαδρομές.

Παράλληλα, η εταιρεία υπόσχεται άδειες μετ’ αποδοχών και συνταξιοδοτικά οφέλη στους υπαλλήλους της, προκειμένου να προσελκύσει χίλιους νέους οδηγούς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι διαδρομές με ταξί αυξήθηκαν κατά 40% μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ενώ η εταιρεία αναμένει νέα αύξηση την περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία ελπίζει να τη βρει προετοιμασμένη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v