Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

Την παρέμβαση του Άρειου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του Εφετείου Αναστολών για αποφυλάκιση του πρώην πυρηνάρχη Χρυσής Αυγής Νίκαιας.
Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την χτεσινή απόφαση αποφυλάκισης του καταδικασθέντος μέλους της εγκληματικής Οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιώργου Πατέλη, πρώην πυρηνάρχη Νίκαιας, ο Άρειος Πάγος παρενέβη, και πρόκειται να εξετάσει αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση της απόφασης.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας ζήτησε το σκεπτικό της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας που έκρινε πως ο Πατέλης μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Ο Πατέλης είχε καταδικαστεί πριν από ένα χρόνο, μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, σε κάθειρξη 10 ετών και δύο μηνών για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος ζήτησε την αποφυλάκισή του επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας του παιδιού του.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε χτες δεκτό το αίτημά του κατά πλειοψηφία, με τον εισαγγελέα της έδρας να λέει πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Η απόφαση του εφετείου προκάλεσε κατακραυγή στα social media, όπως και την οργή της οικογένειας του Παύλου Φύσσα με τους δικηγόρους της να σημειώνουν ότι «άλλοι κρατούμενοι, με άλλα εθνολογικά ή πολιτικά χαρακτηριστικά, όταν ζητούν τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση, η ελληνική Δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της, ακόμα και κατά παράβαση ενίοτε των προϋποθέσεων του νόμου».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v