Με έξυπνες θυρίδες οι παραλαβές και παραδόσεις courier

Έρχονται και στην Ελλάδα οι έξυπνες θυρίδες για παραλαβή και παράδοση δεμάτων χωρίς ανθρώπινη επαφή.
Με έξυπνες θυρίδες οι παραλαβές και παραδόσεις courier
Για όσους πελάγωσαν με τις παραδόσεις κούριερ μέσα στην καραντίνα, νευριάσανε με τις καθυστερήσεις και έφτασαν στα όριά τους με τις ουρές, τα πράγματα φαίνεται πως θα γίνουν καλύτερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Mobile Technology συμφώνησε με την  ACS, για την προμήθεια, εγκατάσταση και τεχνική υποστήριξη συνολικά 205 σταθμών με «έξυπνες» θυρίδες KePol, οι οποίες και θα καλύψουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση «έξυπνων» θυρίδων (smart lockers) που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και θα παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν (ή και να παραδίδουν) τα δέματά τους με τη μέθοδο Click & Collect, δηλαδή χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη επαφή, σε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.

Οι «έξυπνες» θυρίδες KePol, θα τοποθετηθούν αρχικά στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη σε εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι εξαιρετικά ασφαλείς και ανθεκτικές ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Θα περιλαμβάνουν οθόνη αφής για την πληκτρολόγηση των απαιτούμενων κωδικών πρόσβασης στις θυρίδες, POS για όσους επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτα κατά την παραλαβή του δέματός τους, σύστημα συναγερμού, κάμερα και φωτισμό LED.

H πιλοτική εγκατάσταση πέντε σταθμών σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας έχει ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2022.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v