Πέθανε από κορωνοϊό αντιεμβολιαστής στην Θεσσαλονίκη

Μέλος αδελφότητας που αρνείται να εμβολιαστεί ήταν η 60χρονη γυναίκα που έχασε την Πέμπτη τη μάχη με τον κορωνοϊό.
Πέθανε από κορωνοϊό αντιεμβολιαστής στην Θεσσαλονίκη
Σε υπερεστίες διασποράς του κορωνοϊού εξελίσσονται χριστιανικές αδελφότητες και μοναστήρια στη Βόρεια Ελλάδα, τα μέλη των οποίων όχι μόνο παραμένουν ανεμβολίαστα σε ποσοστό 80-90%, αλλά αρνούνται και οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια.

Μία 60χρονη γυναίκα, μέλος γυναικείας αδελφότητας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, είναι το πιο πρόσφατο θύμα της τάσης αυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes η γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί, έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στη συγκεκριμένη κοινότητα, στην οποία ανήκε η γυναίκα, είναι όλοι ανεμβολίαστοι, και αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Μάλιστα, παρ’ όλο που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στην αδελφότητα και άλλες γυναίκες που νοσούν, τα μέλη της αρνούνται να συνεργαστούν με τον ΕΟΔΥ και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Παρόμοια αντίδραση έχουν εμφανίσει και άλλες μονές ανά την Ελλάδα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, που απασχόλησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον περασμένο μήνα όταν τέσσερις μοναχοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v