Εισαγγελέας: Για τρία κακουργήματα να παραπεμφθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης

Για τρεις σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας ζητά η εισαγγελέας Ευθυμία Στάμου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπέμψει τον Πέτρο Φιλιππίδη.
Εισαγγελέας: Για τρία κακουργήματα να παραπεμφθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης
Έχοντας μελετήσει τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών συναδέλφων του, η εισαγγελέας έκρινε πως ο κατηγορούμενος, που κρατείται προσωρινά στις φυλακές της Τρίπολης, πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την κατηγορία του βιασμού κατ' εξακολούθηση και με αυτήν της απόπειρας βιασμού κατά συρροή.

Επιπλέον, η εισαγγελέας θεωρεί πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν πρέπει να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου πως οι καταγγελίες σε βάρος του έγιναν για την προσωπική προβολή των καταγγελουσών και πως όσα έγιναν ήταν με τη συναίνεσή τους. «Και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά» υπογραμμίζει η εισαγγελέας, επισημαίνοντας πως «δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε δύο φορές μία συνάδελφο του το 2008, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις, οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκαν για επαγγελματικούς λόγους οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Τον περασμένο Ιούλιο, μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων πως αν επανερχόταν στα επαγγελματικά του καθήκοντα θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα, όπως δείχνει «η μακρά περίοδος δράσης του Πέτρου Φιλιππίδη, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του».

Το αίτημα που υπέβαλε τον Σεπτέμβριο ο Φιλιππίδης για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους και με σύστημα γεωεντοπισμού απορρίφθηκε, καθώς οι δικαστές έκριναν και πάλι ότι ο καλλιτέχνης είναι είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει ή όχι τον ηθοποιό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v