Ο χορός επιστρέφει στη ζωή των εμβολιασμένων

Μεγάλες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Στα μπαρ πλέον επιτρέπεται ο χορός και οι όρθιοι θαμώνες.
Ο χορός επιστρέφει στη ζωή των εμβολιασμένων
Σχεδόν κανέναν περιορισμό δεν θα έχουν από δω και στο εξής να αντιμετωπίσουν οι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας για την ολοκλήρωση της Επιχείρησης Ελευθερία.

Στους αμιγείς χώρους, που δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες –και που είναι πρακτικά όλη η εστίαση, μπαρ, café και εστιατόρια– καταργείται το μέτρο των αποκλειστικά καθήμενων και (δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα έρθει η στιγμή που θα το γράψουμε αυτό) επιτρέπεται ξανά ο χορός.

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε επίσης ότι καταργούνται από σήμερα τα τοπικά μέτρα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, ακόμα και στις κόκκινες περιοχές. Από εδώ και στο εξής, είπε συγκεκριμένα, οι γνωστοποιήσεις για τις κόκκινες περιοχές θα έχουν χαρακτηριστικά ενημέρωσης και δεν θα επισύρουν νέα μέτρα.

Όρθιοι θα επιτρέπονται και σε ανοιχτούς χώρους (café, μπαρ κλπ) εφόσον λειτουργούν ως αμιγείς, μόνο για εμβολιασμένους. Στους μεικτούς χώρους, όπου γίνονται δεκτοί και ανεμβολίαστοι, εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα –αποστάσεις, αποκλειστικά καθήμενοι πελάτες, μάσκες κλπ.

Η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική για το προσωπικό σε όλους τους χώρους, αμιγείς και μεικτούς.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για 15 ημέρες, και στη συνέχεια «θα επικαιροποιηθούν, απλοποιηθούν και ομαλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί», δήλωσε ο Υπουργός.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v