Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης»

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας απαγόρευσε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης».
Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης»
Προσωρινό τέλος στην διαμάχη μεταξύ της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτας, και του Νίκου Κουρή, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος του μεγάλου συνθέτη, δόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θεοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, ενώ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία έκανε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα εξεταστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως ο «άγνωστος γιος» του Μίκη, χρησιμοποιώντας το επώνυμό του τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική του ζωή

Οι σχέσεις της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και του αδερφού της Γιώργου με τον Νίκο Κουρή ήταν καλές, μέχρι πρόσφατα όμως δεν είχαν εκφράσει καμία εναντίωση απέναντί του, παρά το γεγονός ότι συστηνόταν επισήμως ως Νίκος Θεοδωράκης.

Όμως τα πράγματα πήραν αρνητική τροπή στις 2 Σεπτεμβρίου, την ημέρα του θανάτου του δημιουργού, όταν ο γιος του Γιώργος, με αφορμή ανάρτηση του Νίκου στο Facebook στην οποία έγραφε με νόημα «Αντίο πατέρα», μίλησε για «την απάτη του αιώνα».

«Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον Αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μη του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός κι αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κουρής, δήλωσε  στο Πρωτοδικείο πως δεν επιθυμούσε το όλο θέμα να πάρει δημοσιότητα, κάτι που όμως άλλαξε από την δικαστική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του τα παιδιά του συνθέτη. Παράλληλα, τόνισε πως δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη αλλά μετά την έκβαση που πήρε η υπόθεση είναι πλέον διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ προκειμένου να αποδείξει τα λεγόμενά του.

«Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενα βήμα για αποδειχτεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου», πρόσθεσε.

«Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας. Αν μετρήσετε την ηλικία του, θα καταλάβετε ότι ο πατέρας μου ήταν στην δικτατορία και κρυβόταν. Δεν υπάρχει συγγένεια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, ήθελα να συνεργαστώ μαζί του γιατί είχε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά ήταν κάπως απαράδεκτος. Δεν είχε συστηθεί ως "Θεοδωράκης" τότε. Περισσότερο για τον αδερφό μου έρχομαι», δήλωσε από την πλευρά της η κόρη του εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v